مروری بر تغذیه مناسب خوراک مایع گوساله ها از تولد تا از شیرگیری

نوع مقاله : مقاله علمی- ترویجی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی‌ارشد تغذیه دام، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرز، ایران

2 استاد تغذیه دام، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرز، ایران

چکیده

این مقاله علمی- ترویجی بر دوره شیرخوارگی گوساله ها که به نحوه تغذیه صحیح خوراک مایع، نحوه شیرگیری بدون استرس، پیامدهای احتمالی تغذیه شیر در عملکرد آینده و توصیه های مهم و کاربردی این دوره می پردازد. تغذیه صحیح خوراک مایع به گوساله‌ها از زمان تولد تا از شیرگیری، برای تضمین رشد، سلامت و توسعه بهینه آن‌ها حیاتی است. آغوز، اولین شیر تولیدی توسط مادر است که برای تأمین ایمنی غیرفعال ضروری می‌باشد، زیرا سرشار از ایمونوگلوبولین‌ها، مواد مغذی و ... است. انتقال به شیر کامل یا جایگزین شیر پس از تغذیه آغوز، نیازمند تغذیه شیر انتقالی برای جلوگیری از اختلالات گوارشی و حمایت از رشد پایدار است. آب باید از ابتدا در دسترس گوساله‌ها قرار گیرد، زیرا به توسعه شکمبه و جلوگیری از کم‌آبی، به‌ویژه زمانی که گوساله‌ها در شرایط استرس گرمایی قرار دارند، کمک می‌کند. تغذیه تدریجی استارتر همراه با خوراک مایع، توسعه شکمبه را تسهیل کرده و گوساله‌ها را برای از شیرگیری آماده می‌کند. پایش منظم کیفیت، میزان مصرف خوراک مایع و استارتر و اندازه گیری وزن بدن برای بهبود اثربخشی و پرورش اقتصادی گوساله بسیار مهم است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

A review of proper liquid feeding of calves from birth to weaning

نویسندگان [English]

  • Mohammad Sajad Zalbeik 1
  • Mehdi Dehghan Banadaky 2
1 M.Sc. Student of Animal Nutrition, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran, Karaj, Alborz, Iran
2 Professor of Animal Nutrition, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran, Karaj, Alborz, Iran
چکیده [English]

This article reviews the calf neonatal period, focusing on proper liquid feeding practices, stress-free weaning methods, the potential impacts of milk feeding on future performance, and important practical recommendations for this phase. Proper liquid feeding of calves from birth to weaning is critical for ensuring optimal growth, health, and development. Colostrum, the first milk produced by the dam, is essential for providing passive immunity, as it is rich in immunoglobulins, nutrients, and other bioactive compounds. Transitioning to whole milk or milk replacer after colostrum feeding requires transitional milk feeding to prevent digestive disorders and support steady growth. Water should be made available to calves from the beginning, as it aids in rumen development and prevents dehydration, especially when calves are exposed to heat stress. Gradually introducing starter feed alongside liquid feeding facilitates rumen development and prepares calves for weaning. Regular monitoring of the quality and quantity of liquid feed and starter intake, as well as body weight measurements, is crucial for improving effectiveness and ensuring economically efficient calf rearing.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Colostrum
  • Immunoglobulin
  • Liquid feed
  • Starter
  • Transfer milk
Curtis, G., McGregor Argo, C., Jones, D., & Grove-White, D. (2018). The impact of early life nutrition and housing on growth and reproduction in dairy cattle. PloS one, 13(2), e0191687.
Donahue, M., Godden, S. M., Bey, R., Wells, S., Oakes, J. M., Sreevatsan, S., Stabel, J., & Fetrow, J. (2012). Heat treatment of colostrum on commercial dairy farms decreases colostrum microbial counts while maintaining colostrum immunoglobulin G concentrations. Journal of Dairy Science, 95(5), 2697-2702.
Drackley, J. K. (2008). Calf nutrition from birth to breeding. Veterinary Clinics of North America: Food Animal Practice, 24(1), 55-86.
Foldager, J., & Krohn, C. (1994). Heifer calves reared on very high or normal levels of whole milk from birth to 6-8 weeks of age and their subsequent milk production. Proceedings of the Society of Nutrition Physiology (Germany),
Gelsinger, S. L., Heinrichs, A. J., & Jones, C. M. (2016). A meta-analysis of the effects of preweaned calf nutrition and growth on first-lactation performance1. Journal of Dairy Science, 99(8), 6206-6214.
Godden, S. (2008). Colostrum Management for Dairy Calves. Veterinary Clinics of North America: Food Animal Practice, 24(1), 19-39.
Henrichs, B. S., Brost, K. N., Hayes, C. A., Campbell, J. M., & Drackley, J. K. (2021). Effects of spray-dried bovine plasma protein in milk replacers fed at a high plane of nutrition on performance, intestinal permeability, and morbidity of Holstein calves. Journal of Dairy Science, 104(7), 7856-7870.
Hill, T. M., Bateman, H. G., Aldrich, J. M., & Schlotterbeck, R. L. (2010). Effect of milk replacer program on digestion of nutrients in dairy calves. Journal of Dairy Science, 93(3), 1105-1115.
McMartin, S., Godden, S., Metzger, L., Feirtag, J., Bey, R., Stabel, J., Goyal, S., Fetrow, J., Wells, S., & Chester-Jones, H. (2006). Heat Treatment of Bovine Colostrum. I: Effects of Temperature on Viscosity and Immunoglobulin G Level. Journal of Dairy Science, 89(6), 2110-2118.
Miller-Cushon, E. K., Bergeron, R., Leslie, K. E., Mason, G. J., & DeVries, T. J. (2014). Competition during the milk-feeding stage influences the development of feeding behavior of pair-housed dairy calves. Journal of Dairy Science, 97(10), 6450-6462.
National Academies of Sciences, E. a. M. N. R. o. D. C. E. R. E. T. N. A. P. W., DC. (2021). Nutrient requirements of dairy cattle.
Otterby, D. E., & Linn, J. G. (1981). Advances in Nutrition and Management of Calves and Heifers. Journal of Dairy Science, 64(6), 1365-1377.
Palczynski, L. J., Bleach, E. C., Brennan, M. L., & Robinson, P. A. (2020). Appropriate dairy calf feeding from birth to weaning:“it’s an investment for the future”. Animals, 10(1), 116.
Pollock, J. M., Rowan, T. G., Dixon, J. B., Carter, S. D., Spiller, D., & Warenius, H. (1993). Alteration of cellular immune responses by nutrition and weaning in calves. Research in Veterinary Science, 55(3), 298-305.
Stamey, J. A., Janovick, N. A., Kertz, A. F., & Drackley, J. K. (2012). Influence of starter protein content on growth of dairy calves in an enhanced early nutrition program1. Journal of Dairy Science, 95(6), 3327-3336.
Sweeney, B. C., Rushen, J., Weary, D. M., & de Passillé, A. M. (2010). Duration of weaning, starter intake, and weight gain of dairy calves fed large amounts of milk. Journal of Dairy Science, 93(1), 148-152.
Van Amburgh, M., Soberon, F., Meyer, M., & Molano, R. (2019). Symposium review: Integration of postweaning nutrient requirements and supply with composition of growth and mammary development in modern dairy heifers. Journal of Dairy Science, 102(4), 3692-3705.
Van Amburgh, M. E., Galton, D. M., Bauman, D. E., Everett, R. W., Fox, D. G., Chase, L. E., & Erb, H. N. (1998). Effects of Three Prepubertal Body Growth Rates on Performance of Holstein Heifers During First Lactation. Journal of Dairy Science, 81(2), 527-538.