درباره نشریه

دامستیک؛ از سال 1380 تاکنون

در سال 1378 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابلاغ آیین‌نامه‌ای تشکیل انجمن‌های علمی- دانشجویی در دانشگاه‌ها را ابلاغ کرد. در همان سال‌ها بود که انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز شکل گرفت. از زمستان سال 1380 این انجمن علمی- دانشجویی، شماره نخست نشریه خود را با نام «آژال» منتشر کرد. در زبان کُردی، آژال به معنی حیوانات و چهارپایان است. از این نشریه در مدت یک سال، چهار شماره منتشر شد و پس از آن فعالیت این نشریه علمی دانشجویی برای پنج سال متوقف شد.

در سال 1386 اعضای وقت انجمن تصمیم به شروع مجدد انتشار نشریه گرفتند و این بار نام «علوم دامی» را برای نشریه انتخاب کردند. سه شماره از نشریه علوم دامی در سال‌های 86 و 87 منتشر شد و پس از آن با یک وقفه سه‌ساله شماره چهارم نشریه علوم دامی در تابستان سال 1390 انتشار یافت. در سال 1395 این نشریه دوباره به همت اعضای وقت انجمن فعالیت خود را با همان نام «علوم دامی» از سر گرفت و شماره‌های 5 و 6 نشریه علوم دامی در پاییز و زمستان این سال منتشر شد، اما باز هم انتشار این نشریه علمی دانشجویی متوقف شد.

با روی کار آمدن اعضای جدید در انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی در سال 1397 بار دیگر پروژه انتشار نشریه علمی- تخصصی این انجمن کلید خورد. اعضای انجمن با توجه به لزوم انتخاب نامی اختصاصی برای این نشریه، تصمیم به جمع‌آوری پیشنهادهای اساتید و دانشجویان گرفتند. از بین نظرات مطرح‌شده، نام «دامِستیک» که پیشنهاد دکتر سید هادی ابراهیمی، استاد مشاور وقت اتحادیه انجمن‌های علمی- دانشجویی علوم دامی و صنایع غذایی کشور بود، مورد قبول اعضای انجمن و گروه مهندسی علوم دامی قرار گرفت. از معانی Domestic می‌توان به بومی، اهلی، خانگی و محلی اشاره کرد. با توجه به اینکه در انتشار نشریه علوم دامی سال انتشار و تعداد شماره‌های چاپ‌شده از نشریه آژال در نظر گرفته نشده بود، تصمیم گرفته شد که از این پس در شماره پیاپی نشریه دامِستیک، تمامی سال‌های انتشار و شماره‌های منتشرشده نشریه لحاظ شود.

مدیریت نشریه دامِستیک را اعضای با تجربه انجمن آغاز کردند. مدیرمسئولی نشریه را علی اصغر خلیل خلیلی که سه سال سابقه مدیرمسئولی نشریه علمی- دانشجویی رویان دانشگاه فردوسی مشهد و سمت‌ها و افتخارات متعدد ملی و دانشگاهی در حوزه انجمن‌ها و نشریات علمی دانشجویی در سوابق خود دارد، بر عهده گرفت. همچنین مسئولیت سردبیری این نشریه به فرزاد غفوری، از اعضای سابق هیئت تحریریه نشریه علمی- دانشجویی اُفق دامپروری دانشگاه تبریز و کسب افتخارات دانشگاهی و ملی در جشنواره‌های مختلف مرتبط با فعالیت انجمن‌ها و نشریات علمی- دانشجویی، سپرده شد. با پیگیری این اعضاء و حمایت اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، سایت رسمی نشریه دامِستیک با آدرس domesticsj.ut.ac.ir نیز آغاز به کار کرد و تمامی شماره‌های نشریه و اخبار انجمن علمی دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در آن قرار می‌گیرد. همچنین در اسفند ماه سال 1398 براساس مجوز شماره 7402841 تاریخ 1398/12/20 با اعطای امتیاز نشریۀ حرفه‌ای به "نشریه دامِستیک" از سوی معاونت محترم پژوهشی دانشگاه تهران موافقت شد که بر این اساس، نشریه دامِستیک یک نشریه علمی- ترویجی یک امتیازی محسوب می‌شود.

* افتخارات نشریه علمی- ترویجی (حرفه‌ای) دامِستیک

شانزدهمین جشنواره بین المللی حرکت - دی 1402

- کسب مقام برگزیده در بخش نشریه گروه فنی و مهندسی (نشریه دامِستیک)

- کسب مقام شایسته تقدیر در بخش کلیپ پویش سفیر حرکت