ارتباط دانشگاه و صنعت، نیاز اساسی جامعه

به گزارش انجمن علمی- دانشجویی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، سخنرانی علمی دکتر حسن مهربانی، عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه تهران، با موضوع ارتباط دانشگاه و صنعت با همکاری معاونت پژوهش و فناوری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، شنبه ۹ آذر ۱۳۹۸ برگزار شد.

در این برنامه که با حضور مسئولان، اساتید و دانشجویان در محل تالار همایش‌های شهدای پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر حسن مهربانی به ارائه اطلاعاتی پیرامون جایگاه ایران در تولید علم و دانش پرداخت. وی ضمن تشریح مدل‌های ارتباط دانشگاه با صنعت، نسبت میزان کل بودجه تحقیق و توسعه به جمعیت کشور را بسیار کم دانست و تاکید کرد: سهم ایران از کاربردی شدن مقالات چاپ شده بسیار اندک است و در ایران به ازای هر ۸۲۰ مقاله، یک مقاله منجر به کشف یا ثبت اختراع شده است؛ در حالی که این عدد در کره جنوبی ۳، آمریکا ۲.۷ و ژاپن ۱.۴ هست که این نشان دهنده تقاضا محور نبودن پایان‌نامه‌های دانشگاهی و کاربردی نبودن آن‌ها در صنعت است.

دکتر مهربانی نظام آموزشی غیر مرتبط با نظام صنعتی کشور، تمایل دانشگاهیان به انجام تحقیقات پایه، عدم اعتماد به دانشگاه برای حل مشکلات صنعت و عدم احساس نیاز دانشگاه به ارتباط با صنعت را از موانع ارتباط دانشگاه و صنعت دانست و افزود: معیار ارزش برای اساتید و اعضای هیات علمی، میزان مقالات علمی است در صورتی که صنعت در پی راه حل‌های اجرایی و کاربردی برای مسائل و مشکلات خود است.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران ارتقا رتبه دانشگاه‌ها در اثر همکاری با صنعت، دسترسی به دانش فنی به روز شده، دریافت بودجه بیشتر از دولت در صورت همکاری بیشتر با صنعت و جذب دانش آموختگان دانشگاه در صنعت را از جمله مواردی برشمرد که باعث افزایش انگیزه همکاری دانشگاه با صنعت می‌شود و گفت: امکان جذب دانشجویان با استعداد، دسترسی به استادان با تجربه دانشگاه و دسترسی به امکانات و تجهیزات دانشگاه می‌توانند باعث افزایش انگیزه شرکت‌ها برای همکاری با دانشگاه شود.

شرح کامل این سخنرانی علمی را می‌توانید به زودی در "شماره بعدی نشریه دامستیک" انجمن علمی- دانشجویی علوم دامی دانشگاه تهران مطالعه نمایید.

سخنرانی دکتر حسن مهربانی با موضوع ارتباط دانشگاه و صنعت

سخنرانی دکتر حسن مهربانی استاد دانشگاه تهران با موضوع ارتباط دانشگاه و صنعت