پیشرفت‌های اخیر در ارتباط با نقش آنزیم فیتاز و آنزیم تجزیه‌کننده پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای اگزوژنوس (برون‌زادی) در تغذیه طیور

نوع مقاله : مقاله علمی- ترویجی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، آذربایجان شرقی، ایران

2 دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران

چکیده

آنزیم­‌های برون‌زادی (اگزوژنوس) به طور گسترده در جیره‌های طیور برای بهبود عملکرد تولید، مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، تحقیقات بیشتر برای ارزیابی اثربخشی و گسترش استفاده از آنزیم‌­ها در برنامه‌های تغذیه طیور مورد نیاز است. استفاده از فیتاز برای بهبود عملکرد پرنده و کاهش آلودگی زیست محیطی فسفر کمتر مورد توجه قرار گرفته است که تا حدودی به علت اثرات بالقوه منفی اجزای فیبر جیره­‌ای و آگاهی ناکافی از نیازهای دقیق فسفر در فرمولاسیون جیره است. اثر بخشی پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای به عنوان مثال در گندم، جو یا چاودار با استفاده از آنزیم نسبت به ذرت و کنجاله سویا بیشتر است که به علت تفاوت در مواد تشکیل دهنده پلی­‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌­ای است. همچنین افزودن مقدار زیادی از دانه کتان به جیره طیور با استفاده از آنزیم می‌­تواند اثرات منفی پلی‌­ساکاریدهای غیرنشاسته­‌ای را کاهش دهد. هدف از این مقاله بررسی روند توسعه آنزیم و نتایج استفاده از آن­‌ها است.

کلیدواژه‌ها


Angel, R., Saylor, W., Mitchell, A.D., Powers, W., and. Applegate, T.J. (2006). “Effect of dietary phosphorus, phytase, and 25-hydroxycholecalciferol on broiler chicken bone mineralization, litter phosphorus, and processing yields.” Poultry Science, 85:1200–1211.
Applegate, T.J., Joern, B.C., Nussbaum-Wagler, D.L., and Angel, R.) 2003). “Water-soluble phosphorus in fresh broiler litter is dependent upon phosphorus Concentration fed But not on fungal phytase supplementation.” Poultry Science, 82:1024–1029.
Cowieson, A.J., Acamovic, T., and Bedford, M. (2006). “Supplementation of corn-soy-based diets with an Escherichia coli-derived phytase: Effects on broiler chick performance and the digestibility of amino acids and metabolizability of minerals and energy.” Poultry Science, 85:1389–1397.
Graham, H., and Aman, P. (1991). “Nutritional aspects of dietary fibers”. Animal Feed Science and Technology, 32:143–158.
Jia, W., Slominski, B.A., Guenter, W., Humphreys, A., and Jones, O. (2008). “The effect of enzyme supplementation on egg production parameters and omega-3 fatty acids deposition in laying hens fed flaxseed and canola seed.” Poultry Science, 87:2005–2014.
Hughes, A.L., Dahiya, J., Wyatt, C., and Classen, H. (2008). “The efficacy of quantum phytase in a forty-week production trial using white Leghorn laying hens fed corn-soybean meal-based diets.” Poultry Science, 87:1156–1161.
Leytem, A.B., Willing, B.P., and Thacker, P.A. (2008). “Phytate utilization and phosphorus excretion by broiler chickens fed diets containing cereal grains varying in phytate and phytase content”. Animal Feed Science and Technology, 146:160–168.
Martinez-Amezcua, C., Parsons, C.M., and Baker, D.H. (2006). “Effect of microbial phytase and citric acid on phosphorus bioavailability, apparent metabolizable energy, and amino acid digest- ibility in distillers dried grains with solubles in chicks.” Poultry Science, 85:470–475.
Meng, X., and Slominski, B.A. (2005). “The nutritive value of corn, soybean meal, canola meal or peas for broiler chickens as affected by a multi-carbohydrase preparation of cell wall degrading enzymes.” Poultry Science, 84:1242–1251.
Olukosi, O.A., Cowieson, A., and Adeola, O. (2008). “Influence of enzyme supplementation of maize-soyabean meal diets on carcase composition, whole-body nutrient accretion and total tract nutrient retention of broilers.” British poultry science, 49:436–445.
Penn, C.J., Mullins, G.L., Zelazny, L.W., Warren, J.G., and McGrath, M.J. (2004). “Surface runoff losses of phosphorus from Virginia soils amended with turkey manure using phytase and high available phosphorus corn diets.” Environmental Quality, 33:1431–1439.
Scheideler, S.E. (2003). “Flaxseed in Poultry Diets: Meat and Eggs.”in Flaxseed in Human Nutrition. No2. L. U.Thompson and S. C. Cunnane, ed. AOCS, Champaign, IL 423–428.
 Selle, P., and V. Ravindran. (2007). “Microbial phytase in poultry nutrition.” Animal Feed Science and Technology, 135:1–41.
Selle, P., Ravindran. V., and Partridge. G. (2009). “Beneficial effects of xylanase and/or phytase inclusions on ileal amino acid digest- ibility, energy utilisation, mineral retention and growth performance in wheat-based broiler diets.” Animal Feed Science and Technology, 153:303–313.
Slominski, B.A., Davie, T., Nyachoti, M.C., and Jones, O. (2007). “Heat stability of endogenous and microbial phytase during feed pelleting.” Livestock Science, 109:244–246.
Tamim, N.M., Angel, R., and Christman, M. (2004). “Influence of dietary calcium and phytase on phytate phosphorus hydrolysis in broiler chickens.” Poultry Science, 83:1358–1367.