دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
چکیده
با متناسب کردن میزان مصرف خوراک در حیوانات مزرعه ای می توان به سطح بهینه ای در هزینه های مزرعه رسید. کنترل مصرف خوراک علاوه بر عوامل محیطی تحت تأثیر سیستم عصبی و گوارشی قرار دارد؛ که توسط هورمون ها کنترل می شوند. فرضیه های مختلف کنترل مصرف خوراک، نقش هورمون ها در مصرف خوراک را نشان می دهند. هورمون های انسولین، عامل آزادکننده کورتیکوتروپین، آدرنالین، لپتین، کولهسیستوکینین، پنتاگاسترین، سوماتواستاتین، بمبسین، سروتونین و هورمون های جنسی از طریق سازوکارهای مختلف میزان مصرف خوراک را کاهش می دهند. از طرفی هورمون های گلوکاگون، هورمون رشد، و قرلین باعث افزایش مصرف خوراک می شوند.