انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Electronic Full Version of Serial Number 17(Volume 20, Issue 2), "Professional Journal of DOMESTIC" (Autumn 2020)نسخه کامل الکترونیکی شماره هفدهم (دوره 20، شماره 2) فصلنامه علمی -ترویجی (حرفهای) دامستیک (پاییز1399)16879144FAJournal Article19700101https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79144_74658b27cca81c45f0198be8a47010ae.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121What you Read in this Issueآنچه در این شماره میخوانید3379146FAJournal Article19700101https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79146_724a4cc530b96c75933781cb89b5a7d6.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Domesticدامستیک در ایستگاه بیست سالگی4479147FAJournal Article20201205https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79147_bd276148b2e34002953523a7d1174b0f.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121News of Animal Science Students Scientific Association, University of Tehran (Summer and Autumn 2020)اخبار انجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی دانشگاه تهران در تابستان و پاییز 13995879148FAانجمنعلمی دانشجوییگروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران0000-0001-9582-5547Journal Article19700101https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79148_769d5e012a2b4dcf4c914381eb70ed05.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121“Success has no end” |Interview with Dr. Mojtaba Zaghari, Faculty of the Department of Animal Science, University of Tehran|"موفقیت، انتهایی ندارد" |مصاحبه با دکتر مجتبی زاغری، استاد بخش تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشگاه تهران|91279149FAاشکانغلامیدانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانفرزادغفوریدانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ، کرج، ایران0000-0002-0010-0111علی اصغرخلیل خلیلیدانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی دام و طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایرانJournal Article19700101دکتر مجتبی زاغری، استاد گرایش تغذیۀ طیور گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران میباشند. ایشان کلیه مدارج کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی تغدیه طیور خود را از دانشگاه تهران اخذ کرده است. ایشان دوره فرصت مطالعاتی خود را در دانشکده علوم بیولوژی دانشگاه لیدز کشور انگلستان به انجام رسانید و در حال حاضر استاد تمام دانشگاه تهران است. همچنین در کنار تدریس واحدهای درسی مربوط به مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی تغدیه طیور، از امر ترجمه و تألیف کتاب و همچنین تدوین مقالات علمی در نشریات داخلی و خارجی غافل نبوده است. از دیگر سوابق علمی و پژوهشی این محقق پیشکسوت میتوان به 30 سال تجربه در زمینهی تغذیه و پرورش مرغ لاین، اجداد، مادر و جوجههای گوشتی، مدیر تولید مجتمع پرورش لاین و اجداد (وزارت جهاد کشاورزی)، مسئول امور تحقیقات و پژوهش مرکز پشتیبانی طیور (وزارت جهاد کشاورزی)، قائم مقام مجتمع طیور زیاران (وزارت جهاد کشاورزی)، عضو شورای راهبردی طرح اصلاح ساختار کسب و کار در صنعت طیور کشور (وزارت جهاد کشاورزی)، نماینده گروه علوم دامی دانشگاه تهران در شورای تحقیقات جهاد استان تهران، معاون مدیر گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، عضو کمیته بیماریهای متابولیک و تغذیه سازمان دامپزشکی، عضو کارگروه برنامهریزی تولید مرغ گوشتی، مشاور دفتر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم (وزارت جهاد کشاورزی)، نماینده گروه علوم دامی در جلسات کمیته فنی تغذیه طیور (وزارت جهاد کشاورزی)، عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران (شاخه کشاورزی)، عضو کمیته نظارت طرحهای ملی معاونت علمی و فناوری ستاد توسعه زیست فناوری ریاست جمهوری، عضو کمیته مشورتی افزودنیهای خوراک دام و طیور سازمان غذا و خواروبار جهانی سازمان ملل متحد، رئیس هیئت مدیره شرکت مینا طیور (سهامی خاص، تولیدکننده مکمل، پریمیکس، کنسانتره، خوراک طیور و جوجه یک روزه گوشتی)، بنیانگذار و رئیس آکادمی مینا طیور، عضو هیئت تحریریه مجله علوم دامی ایران و Journal of livestock Science and technologies، مؤسس و مدیر مسئول انتشارات مینا طیور (اولین ناشر تخصصی علوم طیور در کشور)، مشاور تغذیه شرکتهای تولیدکننده افزودنیها و خوراک طیور، مزارع پرورش مرغ اجداد و مادر گوشتی، عضو افتخاری آکادمی آنیمین فرانسه، دارنده چهار عنوان گواهی ثبت اختراع در حوزهی تغذیه طیور، دارای 161 عنوان مقاله منتشر شده در نشریات داخلی و بین المللی، دارای 211 عنوان مقاله منتشر شده در همایشهای داخلی و بینالمللی و همچنین اجرای 35 عنوان طرح پژوهشی مصوب دانشگاه تهران، راهنمایی و مشاوره بیش از 105 پایاننامه کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی و فوق دکتری اشاره داشت. مجموعهای از موفقیتها در ابعاد مختلف دانشگاه و صنعت، نگارنده را بر آن داشت تا در این شماره پای حرفهای دکتر مجتبی زاغری بنشیند. <strong>در ادامه به گفتگو با ایشان پرداخته میشود:</strong>https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79149_ab1fe0aebeab32dad92380f08563d671.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Recent advances in the role of some phytase and non-starch polysaccharides exogenous enzymes in poultry nutritionپیشرفتهای اخیر در ارتباط با نقش آنزیم فیتاز و آنزیم تجزیهکننده پلیساکاریدهای غیرنشاستهای اگزوژنوس (برونزادی) در تغذیه طیور13187915010.22059/domesticsj.2020.301098.1030FAرضاکنعانیدانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، آذربایجان شرقی، ایرانشهگلرهبریدانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران0000000170051645Journal Article20200416Exogenous enzymes are widely used in poultry diets to improve production performance. However, more research is needed to evaluate the effectiveness and expansion of enzyme use in poultry nutrition programs. The use of phytase to improve bird performance and reduce environmental pollution of phosphorus has received less attention, which is partly due to the potential negative effects of dietary fiber components and insufficient awareness of the exact needs of phosphorus in dietary formulation. Ineffective polysaccharides are more effective, for example, in wheat, barley, or rye, using enzymes than corn and soybean meal, which are due to differences in the composition of non-indigestible polysaccharides. Also, the increasing use of flaxseed in poultry diets with enzymes can reduce the negative effects of unsaturated polysaccharides. The purpose of this paper is to investigate the process of enzyme development and the results of their use.آنزیمهای برونزادی (اگزوژنوس) به طور گسترده در جیرههای طیور برای بهبود عملکرد تولید، مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، تحقیقات بیشتر برای ارزیابی اثربخشی و گسترش استفاده از آنزیمها در برنامههای تغذیه طیور مورد نیاز است. استفاده از فیتاز برای بهبود عملکرد پرنده و کاهش آلودگی زیست محیطی فسفر کمتر مورد توجه قرار گرفته است که تا حدودی به علت اثرات بالقوه منفی اجزای فیبر جیرهای و آگاهی ناکافی از نیازهای دقیق فسفر در فرمولاسیون جیره است. اثر بخشی پلیساکاریدهای غیرنشاستهای به عنوان مثال در گندم، جو یا چاودار با استفاده از آنزیم نسبت به ذرت و کنجاله سویا بیشتر است که به علت تفاوت در مواد تشکیل دهنده پلیساکاریدهای غیرنشاستهای است. همچنین افزودن مقدار زیادی از دانه کتان به جیره طیور با استفاده از آنزیم میتواند اثرات منفی پلیساکاریدهای غیرنشاستهای را کاهش دهد. هدف از این مقاله بررسی روند توسعه آنزیم و نتایج استفاده از آنها است.https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79150_009c11f23334348d354d2c9524466542.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Application of machine learning approach and its subset algorithms in estimating genomic breeding valuesکاربرد رویکرد یادگیری ماشین و الگوریتمهای زیر مجموعۀ آن در برآورد ارزشهای اصلاحی ژنومی19297915110.22059/domesticsj.2020.310252.1050FAفرزادغفوریدانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ، کرج، ایران0000-0002-0010-0111سمیهعلی پورگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانصادقمحمدیان جشوقانیکارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاحنژاد دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانJournal Article20200917Genomic selection strives to make use of genotypic and phenotypic data, simultaneously, in order to evaluate animals genetically in a short period of time to opt superior ones. The development of data mining algorithms related to big data analysis in the digital era makes a great contribution to estimating breeding values in livestock and poultry breeding. Recently, machine learning procedures and their sub-algorithms such as Deep Learning (DL), Random Forest (RF), Support Vector Machine (SVM), and boosting, which are categorized as non-parametric animal evaluation methods, have been introduced to the realm of genomic selection. Machine learning algorithms not only provide breeders with much more potential and efficiency but also they are more adapted with big data. These algorithms enable breeders to estimate non-additive effects such as dominance and epistasis, as well as studying of complex relationships between variables (such as marker interactions). The punch line of these algorithms is to use training data (here the genotypic and phenotypic information of the animals in reference population) to predict their genomic breeding values based on the genotypic information of the candidate population. Some of these methods have been used successfully in animal genomic evaluations and they have provided acceptable results with low error. In fact, the purpose of this study is to define machine learning approaches and their sub-algorithms besides their role in predicting the genetic architecture of traits with complex heritability. As a result, it is likely that using machine learning approach to find the most efficient algorithm, along with increasing the volume of phenotypic and genomic data, will have a significant impact on the future of livestock and poultry breeding.هدف از انتخاب ژنومی استفاده همزمان از دادههای ژنوتیپی به همراه دادههای فنوتیپی است تا بتوان در مدت زمان کوتاه، دامها را ارزیابی نموده و دامهای برتر از نظر ژنتیکی را گزارش نمود. توسعه الگوریتمهای داده کاوی مرتبط با اَبر دادهها در عصر دیجیتال در برآورد ارزشهای اصلاحی نقش قابل توجهی در اصلاحنژاد دام و طیور ایفا میکند. اخیراً روشهای یادگیری ماشین و الگوریتمهای زیرمجموعۀ آن مانند یادگیری عمیق، جنگل تصادفی، ماشین بردار پشتیبان و بوستینگ که جزء روشهای غیرپارامتریک هستند، به مباحث انتخاب ژنومی وارد شدهاند. یکی از مزایای روشهای یادگیری ماشین، پتانسیل و کارآیی بسیار بالای آنها به خصوص برای دادههای با حجم بالا یا به اصلاح اَبر دادهها و برآورد اثرات غیرافزایشی مانند غالبیت و اپیستازی و همچنین بررسی روابط پیچیده بین متغیرها (مانند اثرات متقابل بین نشانگرها) است. ایده اصلی در این الگوریتمها استفاده از دادههای آموزشی (در این جا اطلاعات ژنوتیپی و فنوتیپی حیوانات جمعیت مرجع) است تا الگوریتم براساس اطلاعات ژنوتیپی افراد جمعیت کاندید، ارزشهای اصلاحی ژنومی آنها را پیشبینی نماید. برخی از این روشها به طور موفقیتآمیزی در ارزیابیهای ژنومی مورد استفاده قرار گرفتهاند و نتایج قابل قبولی را با حداقل خطای ممکن ارائه دادهاند. در واقع هدف از این مطالعه بیانِ تعریفی از رویکرد یادگیری ماشین و الگوریتمهای زیرمجموعۀ آن و نیز نقش آنها در پیشبینی معماری ژنتیکی صفات با وراثتپذیری پیچیده است. در نتیجه، احتمالاً استفاده از رویکرد یادگیری ماشین با هدف یافتن کارآمدترین الگوریتم، همزمان با افزایش حجم دادههای فنوتیپی و ژنومی تأثیر قابل توجهی در آینده اصلاحنژاد دام و طیور، به ویژه پیشرفت ژنتیکی دامها به دنبال خواهد داشت.https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79151_4355595882b6bc5ce98971c52da44cc7.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Evaluation of different methods of hydrolysis of protein sources and the role of peptides resulting from hydrolysis in nutrition and health of farm animalsارزیابی روشهای مختلف هیدرولیز منابع پروتئینی و نقش پپتیدهای حاصل از هیدرولیز در تغذیه و سلامت حیوانات مزرعهای30367915210.22059/domesticsj.2020.304767.1040FAوحیدیکانیدانشجویان کارشناسی ارشد گرایش تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایرانمریمثاقبیدانشجویان کارشناسی ارشد گرایش تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایرانJournal Article20200619In recent years, the interest in using hydrolyzed protein sources as a rich source of high quality peptides and amino acids in human and animal nutrition has increased. Hydrolysis can be done chemically, which involves acidic and alkaline reactions, or biologically by enzymes and fermentation. Acid hydrolysis is a method in which acidic compounds such as hydrochloric acid are used to break down peptide bonds in protein. Alkaline hydrolysis is mainly done with sodium hydroxide and potassium hydroxide. The process of biological decomposition of proteins is performed by enzymatic and microbial fermentation. Protease enzymes are divided into three groups based on their source of production: animal, plant, and microbial. Among enzymes, Alcalase is able to extract more protein than other enzymes due to its higher proteolytic activity. Bioactive peptides are amino acid sequences produced by protein hydrolysis, microbial fermentation and the digestive process. Many hydrophilic peptides derived from plant and animal resources have antioxidant, antimicrobial, antihypertensive, and immune properties and affect the growth and health of the animal and the consumption of food. The use of these peptides is useful in the diet of farm animals.در سالهای اخیر علاقه به استفاده از منابع پروتئین هیدرولیز شده به عنوان منبع غنی از پپتیدها و آمینواسیدهای با کیفیت بالا در تغذیه انسان و دام افزایش یافته است. هیدرولیز میتواند به صورت شیمیایی که شامل واکنشهای اسیدی و قلیایی است و یا به صورت بیولوژیکی توسط آنزیمها و تخمیر، صورت گیرد. هیدرولیز اسیدی روشی است که در آن از ترکیبات اسیدی مانند هیدروکلریک اسید برای از بین بردن پیوندهای پپتیدی پروتئینها استفاده میشود. هیدرولیز قلیایی عمدتاً با سدیم هیدروکسید و پتاسیم هیدروکسید انجام میشود. فرایند تجزیه بیولوژیکی پروتئینها به دو روش آنزیمی و تخمیر میکروبی انجام میشود. آنزیمهای پروتئازی بر اساس منشأ تولیدی به سه گروه جانوری، گیاهی و میکروبی تقسیم میشوند. در بین آنزیمها آلکالاز با توجه به فعالیت پروتئولیتیکی بالاتر قادر به استخراج بیشتر پروتئین نسبت به سایر آنزیمها است. پپتیدهای زیست فعال توالی آمینواسیدی هستند که از طریق هیدرولیز پروتئینی، تخمیر میکروبی و فرایند هضمی تولید میشوند. بسیاری از زیست پپتیدهای حاصل از هیدرولیز منابع گیاهی و حیوانی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی، ضد فشار خون، و ایمنی هستند و بر عملکرد رشد و سلامتی حیوان و مصرف خوراک تأثیر میگذارند. استفاده از این پپتیدها در جیره غذایی حیوانات مزرعهای سودمند واقع شده است.https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79152_2b0480e5013a18e4ce23cd4c559e65d1.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121The effect of early diagnosis of pregnancy on reproductive management of dairy cattleتأثیر تشخیص زود هنگام آبستنی بر مدیریت تولیدمثل گاو شیری37407915910.22059/domesticsj.2020.299296.1026FAجلیلدرستیدانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ، کرج، ایراناحمدزارع شحنهاستاد تمام فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایراناردشیرنجاتی جوارمیاستاد تمام ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانJournal Article20200310Early diagnosis of Pregnancy is one of the influential factors in reproductive management. Nowadays, various methods such as rectal touch and ultrasound as well as blood sampling can be achieve this goal, but due to the diagnosis of these methods on different days after insemination, the effect of early diagnosis of pregnancy in the management of reproduction of dairy cows is obvious. Early diagnosis pregnancy reduces open days and allows farmer to be informed to distinguish between pregnant and non-pregnant cows. Early diagnosis of pregnancy and estrus is particular importance because, early diagnosis of pregnancy and estrus promptly identifies non-pregnant cows and attempts to re-fertilize them in the herd. Weakness in early diagnosis pregnancy and estrus in a timely manner causes many estrus to be lost during the economic life of cow and due to increase the open days and calving distance in the herd. Therefore, the aim of this study was to present the effects of early diagnosis of pregnancy on reproductive management of dairy cows and increase the profitability of dairy cattle herds.تشخیص زود هنگام آبستنی یکی از عوامل تأثیرگذار در مبحث مدیریت تولیدمثل است. امروزه از روشهای مختلفی نظیر لمس راست رودهای و سونوگرافی و همچنین نمونهگیری خون میتوان به این هدف رسید، امّا با توجه به تشخیص روشهای مذکور در روزهای متفاوت پس از تلقیح، تأثیر تشخیص زود هنگام آبستنی در مدیریت تولیدمثل گاو شیری آشکار میشود. تشخیص زود هنگام آبستنی موجب کاهش روزهای باز و امکان آگاهی بخشی به دامدار را برای تشخیص دامهای آبستن از غیر آبستن میدهد. تشخیص به موقع آبستنی و فحلی دارای اهمیت ویژهای است، چرا که تشخیص زود هنگام آبستنی و فحلی باعث شناسایی سریع گاوهای غیر آبستن و اقدام به بارور کردن مجدد آنها در گله میشود. ضعف در تشخیص به موقع فحلی و آبستنی موجب میشود تا فحلیهای زیادی طی عمر اقتصادی گاو از دست برود و موجب افزایش روزهای باز و فاصله گوسالهزایی در گله خواهد شد؛ بنابراین، هدف از این مطالعه ارائه تأثیر تشخیص زود هنگام آبستنی بر مدیریت تولیدمثل گاو شیری و افزایش سودآوری گلههای گاو شیری است.https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79159_e44edb83f1381f4f44e37ae0750cd34a.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121New commercialized research achievements in the livestock and poultry rearing systemsدستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزهی دام و طیور41487916010.22059/domesticsj.2020.299929.1027FAامیرنوریدانشجوی کارشناسی علوم دامی، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، آذربایجان شرقی، ایرانJournal Article20200827Poultry farms are one of the most profitable centers in the food industry. In some cases, they are managed traditionally and may face with serious problems. Central Control System (CCS) of poultry house status is a system in which environmental parameters such as temperature, humidity, and ammonia gas are measured and monitored to farmer for having better management on the breeding houses. In addition, data can be sent to a computer or smart phone using internet, and the manager of the farm can monitor the statuse of the farm. Mastitis is one of the most prevalent disease in cattle which divides into subacute, acute, and chronic mastitis. Diagnosis of subacute and chronic cases of mastitis is not possible clinically and must be determined in the laboratory. But Milk Checker is a tool that can be used to diagnose mastitis quikly. Therefore, low-energy feed should be used to control it, in which case the needs of livestock may not be met. Therefore, a device that measures the acidity of the rumen and presents it to the farmer is needed. One of these devices is pH meter, which is located in the rumen of cattle and its data can be sent by analog waves to a receptor outside the animal body.مرغداریها از جمله مراکز بسیار سودده در صنعت مواد غذایی بوده و در برخی از موارد به صورت سنتی اداره میشوند و ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشند. سیستم مرکزی کنترل وضعیت مرغداری سیستمی است که در آن پارامترهای محیطی مانند دما، رطوبت و گازآمونیاک اندازهگیری شده و به سیستم مرکزی انتقال مییابد که به وسیله آن، مرغدار میتواند مدیریت بهتری نسبت به سالن مرغداری داشته باشد. به علاوه میتوان با اتصال به شبکه اینترنت، دادهها را به کامپیوتر یا تلفن همراه هوشمند انتقال داد و فرد از این طریق نسبت به مرغداری مانیتورینگ انجام دهد. ورم پستان در گاو را به ورم پستان تحت حاد، حاد، فوقحاد و مزمن دستهبندی میکنند که تشخیص ورم پستان تحت حاد و در مواردی مزمن به صورت بالینی ممکن نیست و باید در آزمایشگاه مشخص شود. امّا Milk Checker وسیلهای است که به کمک آن میتوان ورم پستان را در محل تشخیص داد. یکی از مشکلات اساسی در پرورش گاوهای شیری و گوشتی که با مواد غذایی کنسانترهای و پر انرژی تغذیه میشوند، بروز اسیدوز در دام است. بنابراین برای کنترل آن باید از خوراک پر انرژی کمتری استفاده کرد که در این صورت ممکن است نیازهای دام برطرف نشود. به همین جهت توصیه میشود از وسیلهای استفاده کرد که مرتباً اسیدیتهی شکمبه را سنجیده و آن را به دامدار ارائه دهد. یکی از این ابزارها PH متری است که در شکمبه گاو قرار گرفته و با استفاده از امواج آنالوگ دادههای آن قابل انتقال به گیرندهای در خارج از بدن دام است.https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79160_862aa54125ffa2a731124ac0e73f6c73.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Introduction of Razi Vaccine and Serum Research Instituteمعرفی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی495179161FAنجمهرسولیدانشجویان کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانزهراندایی فرددانشجویان کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران0000-0003-2161-5728Journal Article19700101مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیش از 90 سال سابقه فعالیت، یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور شناخته میشود. این مؤسسه فعالیت خود را در سال 1303 تحت نظارت وزارت فلاحت و فواید عامه (وزارت کشاورزی وقت) با تحقیقات پیرامون راههای مبارزه با بیماری خانمانسوز طاعون گاوی که با تلف کردن صدها هزار رأس گاو حیات دامی کشور را مورد تهدید قرار داده بود، آغاز کرد و پس از مدت کوتاهی با تولید و عرضه واکسن مؤثر علیه بیماری مزبور دوره نوینی از مبارزه علیه بیماریها را در کشور پایه گذاری نمود. به فاصله کوتاهی پس از این موفقیت کار بر روی تولید انواع واکسنها و سرمهای مورد مصرف پزشکی در دستور کار مؤسسه قرار گرفت. مسئلهای که حائز اهمیت میباشد این است که دوران شکوفایی و رشد و توسعه مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مربوط به دوران پس از واگذاری مدیریت مؤسسه به متخصصان داخلی در سال 1329 میباشد و خوشبختانه بخش عمدهای از واکسنها و دیگر فرآوردههای بیولوژیک در این سالها مورد تحقیق و تولید قرار گرفتهاند. در سالهای پس از انقلاب اسلامی روند فعالیتها در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از لحاظ کمی و کیفی گسترش پیدا کرد؛ به طوری که تحقیق و تولید عمدهای از واکسنهای دامی و انسانی از جمله واکسنهای اوریون، سرخجه و سهگانه (سرخک، سرخجه و اوریون) در این سالها انجام گرفت.https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79161_3e8bef51cee431d6aaa9b243d405a5df.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Familiarity with poultry nutrition and its widely used words and their meaningsFamiliarity with poultry nutrition and its widely used words and their meanings525879162FAامیرمصیب زادهدانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایرانhttps://orcid.org/00Journal Article20201112The science of nutrition involves providing a balance of nutrients that best meets the animals needs for growth, maintenance, egg production, etc. For economic reasons, this supply of nutrients should be at least cost, and so we must supply only enough for requirements, without there being any major excesses. It is very difficult and very expensive to supply all nutrients at the exact nutrient needs, rather we have to oversupply some nutrients in practical situations, in an attempt to meet the limiting nutrients. In poultry diets, these limiting nutrients are usually energy and some of the essential amino acids, such as methionine and lysine. In formulating diets, the following nutrients are considered as energy, protein, fat, vitamin, minerals, and water. With the exception of water, these nutrients are provided by the ingredients that make up the diet which are classified as cereals, animal proteins, vegetable proteins, vegetable fat, animal fat, micro mineral, macro mineral, and vitamin premixes. Each of these separate types of ingredient provides a specific quantity and quality of nutrients to the diet. Balancing these ingredients to produce the diet formulation (recipe) relies on the skill of the nutritionist.The science of nutrition involves providing a balance of nutrients that best meets the animals needs for growth, maintenance, egg production, etc. For economic reasons, this supply of nutrients should be at least cost, and so we must supply only enough for requirements, without there being any major excesses. It is very difficult and very expensive to supply all nutrients at the exact nutrient needs, rather we have to oversupply some nutrients in practical situations, in an attempt to meet the limiting nutrients. In poultry diets, these limiting nutrients are usually energy and some of the essential amino acids, such as methionine and lysine. In formulating diets, the following nutrients are considered as energy, protein, fat, vitamin, minerals, and water. With the exception of water, these nutrients are provided by the ingredients that make up the diet which are classified as cereals, animal proteins, vegetable proteins, vegetable fat, animal fat, micro mineral, macro mineral, and vitamin premixes. Each of these separate types of ingredient provides a specific quantity and quality of nutrients to the diet. Balancing these ingredients to produce the diet formulation (recipe) relies on the skill of the nutritionist.https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79162_3ac08f75bf378d4a9cc0006bf439e2d1.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Introducing the Book, Hormonal Regulation of Farm Animal Growthمعرفی کتاب، تنظیم هورمونی رشد در دام596079163FAامینکاظمیدانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران، کرج، ایرانJournal Article20201110<strong>نام کتاب:</strong> تنظیم هورمونی رشد در دام<br /> <strong>تألیف:</strong> کی. ال. هاسنر<br /> <strong>ترجمه:</strong> دکتر آرمین توحیدی، مهندس عیسی دیرنده، مهندس طناز صابریفر<br /> <strong>تاریخ انتشار:</strong> 1389<br /> <strong>ناشر:</strong> مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران<br /> <strong>تعداد صفحات: </strong>316<br /> <strong>برسی کتاب: این کتاب در نگاه کلی به یازده فصل تقسیم شده است و در آن به چگونگی کنترل و تنظیم هورمونی رشد در دامها به گونه</strong><strong></strong><strong>ای بنیادی و کاربردی پرداخته شده است که به معرفی فصل</strong><strong></strong><strong>های آن میپردازیم.</strong>https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79163_0a13de95441e789a0af5138f6f7fe4bf.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121What to know about the Cockatiel (2)آنچه باید در رابطه با عروس هلندی بدانید (۲)616579164FAاشکانغلامیدانشجویان کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانسامانحسین آبادیدانشجویان کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانJournal Article20200802در شماره قبلی نشریه به معرفی اجمالی عروس هلندی به عنوان یکی از محبوبترین پرندگان خانگی پرداخته شد. زیستگاه اصلی عروس هلندی قاره استرالیا بوده است. این پرنده در ابتدا، تنها به رنگ خاکستری با زمینههای سفید بر روی بالهای آن بوده است، ولی بعدها با اصلاحنژاد، تکثیر و پرورش انتخابی آنها توسط پرورشدهندگان، انواع جهش با رنگهای متنوع پدید آمد. به گونهای که امروزه انواع رنگها و نژادهای مختلف عروس هلندی وجود دارد. در این مطالعه به نژادهای متنوع عروس هلندی اشاره خواهد شد.https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79164_bc19e2816b4b25efebe12fb2184a2f82.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Mihan Daneh Co.شرکت میهن دانه666679165FAJournal Article20201210https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79165_08e668319bba7d0d5fd5879b26ba8561.pdfانجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک2717-303820220201121Kimiya Danesh Alvand Co. |PersiAmin; Slow-Release NPN Supplement for ruminants feed|شرکت تعاونی دانشبنیان کیمیا دانش الوند | پرشیآمین؛ منبع نیتروژن غیر پروتئینی (NPN) آهسته رهش ویژه تغذیه نشخوارکنندگان|676879166FAJournal Article20201215https://domesticsj.ut.ac.ir/article_79166_dcb03733eaf2d17358daafda5c34dff3.pdf