انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
نسخه کامل الکترونیکی شماره هجدهم (دوره 20، شماره 3) فصلنامه علمی -ترویجی (حرفهای) دامستیک (زمستان 1399)
1
72
FA
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80833.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80833_f2d62a5dcab8531bf22a03589d3f50b4.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
آنچه در این شماره میخوانید
3
3
FA
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80835.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80835_4e11e62d1d38425b9878a4ed53a4665c.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
نقش آفرینی متخصصان فیزیولوژی دام در صنعت دامپروری
4
4
FA
مهدی
ژندی
دانشیار فیزیولوژی دام گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
mzhandi@ut.ac.ir
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80836.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80836_2a601762713713b091e158e85be2e583.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
اخبار انجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی دانشگاه تهران در زمستان 1399
5
9
FA
انجمن
علمی دانشجویی
0000-0001-9582-5547
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
animssaut@gmail.com
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80837.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80837_899ab69dee3db491a53c7b0cdb0aaeb8.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
"بهترین مردم، معلم میشوند" |مصاحبه با دکتر محمدجواد ضمیری؛ استاد بخش فیزیولوژی گروه علوم دامی دانشگاه شیراز|
10
15
FA
اشکان
غلامی
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
gholami.ashkan@ut.ac.ir
علی اصغر
خلیل خلیلی
دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی دام و طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران
aakhalili@ut.ac.ir
دکتر محمدجواد ضمیری در سال 1327 در شهرستان نیریز استان فارس، زاده شد. وی پس از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه در شهر محل تولد خود، در سال 1345 وارد دانشگاه شیراز شد و در رشتهی مهندسی کشاورزی به تحصیل پرداخت. در سال 1349 در مقطع کارشناسی دانشآموخته شد. سپس برای ادامهی تحصیل به استرالیا رفت و در سال 1353 به اخذ درجه کارشناسی ارشد از دانشگاه کوئینزلند و در سال 1358 به اخذ درجه دکتری از همان دانشگاه در رشتۀ فیزیولوژی تولیدمثل نائل آمد. پس از آن نیز دورۀ فوق دکتری را در دانشگاه یاد شده در ارتباط با هورمون شناسی ابتدای آبستنی با موفقیت گذراند. محمدجواد ضمیری پس از اتمام تحصیلات و بعد از احراز دکتری در رشته فیزیولوژی در دانشگاه شیراز به تدریس مشغول شد و در حال حاضر، عضو هیئت علمی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه شیراز با مرتبۀ علمی استادی است. پروفسور ضمیری موفق به انتشار 200 مقاله در مجلات علمی و 160 مقاله در همایشها شدهاند. وی موفق به چاپ 16 کتاب در رشته خود شد. کتاب "تولیدمثل در گاو" ترجمه، دکتر محمدجواد ضمیری، در دوره دوازدهم (در سال 1372) کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزیده شد. از اختراعات ایشان میتوان به راکتور پیش فرآوری کننده محصولات کراتینی دام و طیور بهمنظور تولید کنسانتره پروتئینی و سوخت زیستی متان اشاره کرد. همۀ دانشجویان با کتابهای این استاد از همان ترمهای ابتدایی مقطع کارشناسی آشنا میشوند و آشنایی بیشتر با ایشان میتواند پاسخگوی بسیاری از سوالات کنجکاوانۀ هر دانشجوی رشتۀ علوم دامی باشد.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80838.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80838_fad15ac8194d91f5c88c53026b49ace0.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
اثر فیبر جیره و فرآوری کردن خوراک بر قابلیت هضم نشاستهی غلات مختلف در طیور
16
25
FA
شهگل
رهبری
0000000170051645
دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
shahgol.rahbari@gmail.com
رضا
کنعانی
دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، آذربایجان شرقی، ایران
kananireza137@yahoo.com
10.22059/domesticsj.2021.77763
بیش از 80-70 درصد از دانههای غلات را نشاسته تشکیل میدهد، که منبع اولیه انرژی در جیرههای طیور است. اگرچه عموماً اعتقاد بر این است که نشاسته به خوبی توسط طیور هضم میشود، با این حال قابلیت هضم پایین نشاسته در کل دستگاه گوارش و ایلئوم در برخی مطالعات گزارش شده است. ساختار و ترکیب گرانولهای نشاسته، برهمکنش آنها با ماتریس پروتئین و قابلیت دسترسی آنها پس از عملآوری خوراک، نقش مهمی در هضم نشاسته ایفا میکنند. شواهدی وجود دارد که هضم نشاسته همبستگی بالایی با موقعیت ساختاری آن در مواد خوراکی و اجزای مرتبط با گرانول نشاسته دارد. پلیساکاریدهای غیرنشاستهای چسبناک و روشهای فرآوری خوراک مانند پلت کردن، تغذیه کامل دانه غلات و افزودن فیبر به جیره طیور نیز اثر معنیداری روی قابلیت هضم نشاسته دارند. هدف از این بررسی، توجه به عوامل مؤثر بر فرآیند هضم و جذب نشاسته در طیور است. اثرات فیبر محلول و نامحلول در جیره و فرآوری خوراک روی هضم نشاسته است.
فیبر جیره,فرآوری خوراک,قابلیت هضم نشاسته,ویسکوزیته,غلات,طیور
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_77763.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_77763_3622e59927668279ef403059d896a758.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
مروری بر استفاده از منابع چربی در تغذیه نشخوارکنندگان
26
32
FA
مریم
ثاقبی
دانشجویان کارشناسی ارشد گرایش تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران
maryamsaghebi29@gmail.com
وحید
یکانی
دانشجویان کارشناسی ارشد گرایش تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران
vahidyekani1995@gmail.com
10.22059/domesticsj.2021.80839
امروزه در صنعت دامپروری از چربیها بهعنوان مکملهای تغذیهای در تنظیم جیره حیوانات نشخوارکننده استفاده میشود. از منابع چربی مختلف مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان میتوان به چربی موجود در علوفهها و دانههای روغنی و مکملهای چربی تجاری همانند نمکهای کلسیمی اشاره کرد. چربیها پس از قرار گرفتن در محیط شکمبه توسط میکروارگانیسمها لیپولیز و متعاقباً هیدروژنه میشوند. تغذیه اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه در زمانهای مختلف به گاوهای شیری سبب کاهش درصد چربی شیر، افزایش تولید شیر و بهبود سلامت دام میشود. استفاده از مکملهای چربی در دوره انتقال یکی از راهکارهای تغذیهای برای مقابله با توازن منفی انرژی میباشد. دانهی سویای اکسترود شده سبب بهبود وضعیت متابولیکی حیوان در دوره انتقال میشود و استفاده از چربیها در قالب نمکهای کلسیمی سبب بهبود قابلیت هضم مواد مغذی در دستگاه گوارش گاوهای دوره انتقال میشود. استفاده از منابع چربی خنثی مثل اسیدهای چرب کلسیمی در جیره میشها باعث افزایش درصد چربی شیر میشود ولی اگر مقدار این منابع به بیش از 90 گرم به ازای هر رأس در روز برسد، باعث کاهش درصد چربی شیر میشود. چربی جیره با فرآهم آوردن اسیدهای چرب بهعنوان پیشساز کلسترول و پروستاگلاندینها میتواند عملکرد تخمدان، رحم و در کل نرخ آبستنی را تحت تأثیر قرار دهد. استفاده از مکملهای چربی در قالب نمکهای کلسیمی در جیره گوسالههای شیرخوار سبب بهبود مصرف جیره آغازین، افزایش وزن و بهبود بازدهی مصرف خوراک میشود.
تغذیه,حیوانات نشخوارکننده,مکملهای چربی
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80839.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80839_27b16e706906083077263aed5a8baf4c.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
مطالعه انواع دامهای وابسته به مرتع و تأثیرات چرای آنها بر مراتع
33
38
FA
میلاد
رضایی سینکی
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، البرز، ایران
mrezaei20s@gmail.com
کیمیا
جواهری
دانشجوی کارشناسی مهندسی طبیعت، گروه احیاء مناطق خشک و کوهستانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، البرز، ایران
kimiajavaheri@ut.ac.ir
10.22059/domesticsj.2021.309067.1048
حیات دامداری کشور به مراتع وابسته است و آنچه اکنون گوسفنداری در ایران را توجیه میکند، استفاده از مراتع است که بدون هزینه یا با هزینهی کم استفاده میشوند. معمولاً گوسفند را در فصول مناسب به چرا میبرند، اگرچه انتخاب زمان چرا در هر نقطه بستگی به شرایط آب و هوایی، ارتفاع، نوع خاک و بالاخره نوع گیاه دارد. در نقاطی که مراتع غنی وجود دارد، پرورش گوسفند نیز پربازده بوده و میتوان نژادهای گوشتی و شیری را پرورش داد، ولی در شرایط فقر مرتع، پرورش نژادهای کم توقع بومی و کوچک جثه مناسبتر میباشد. چرای طولانی مدت باعث تغییر قابل توجه ترکیب گیاهی و سوق مرتع به پوششی از گیاهان نامطلوب میگردد. مراتع سرمایههای ملی خدادادی هستند و باید به شکل صحیح برای تعلیف دامها استفاده شوند. از جمله اصولی که در این رابطه مورد توجه قرار میگیرد، توجه به ظرفیت مرتع و رعایت زمان ورود و خروج دام از مرتع است.
مرتع,گوسفند,چرا,دام,دامداری
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80840.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80840_4d739ce9725753f5d7906f439b8b9358.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
مروری بر اعداد و شاخصهای مهم در سیستمهای تولیدی صنعت دام و طیور
39
47
FA
رامیار
قره داغی
0000-0001-8739-8143
دانشجوی کارشناسی ، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
ramyar.gharedaghi@gmail.com
پریسا
حبیبی
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاحنژاد دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
parisahabibi1997@gmail.com
فرزاد
غفوری
0000-0002-0010-0111
دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک و اصلاحنژاد دام و طیور، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
farzad.ghafouri@ut.ac.ir
امیر
مصیب زاده
https://orcid.org/00
دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران
amirmosayyebzadeh@ut.ac.ir
10.22059/domesticsj.2021.309779.1049
نقش اعداد در صنعت دامپروری بسیار برجسته است تا جایی که توجه به آنها، نتایج مثبتی مانند پیشگیری از اتلاف انرژی، صرفهی اقتصادی و بهرهوری بالا را به دنبال داشته است و هرگونه نادیده گرفتن آنها از سوی افراد مرتبط مشکلات اقتصادی زیادی را به وجود آورده است. هر یک از انواع دادهها، طبقهبندی و ساماندهی خاص خود داشته و در مباحثی چون تأسیسات و احداث واحد، نگارش طرح توجیهی، تغذیه و تنظیم جیره مصرفی، بهداشت، وضعیت سلامت دام، تولید، ارزیابی پتانسیل تولید، تولیدمثل و ارزیابی بازده تولیدمثلی نقش قابل توجهی دارند و دقت در ثبت دادهها هم میتواند در نتایج تأثیر قابل ملاحظهای داشته باشد. در بسیاری از مباحث استانداردهای عددی وجود دارد که متخصصان علوم دامی باید در دوران تحصیل خود آنها را آموخته و یا این که باید یک مجموعهای به عنوان مرجع برای مراجعه به آن در صورت نیاز، داشته باشند. با این وجود میتوان به نقش اعداد در سیکل فحلی دامها، مدت زمان مصرف آغوز (هفته اول) و نیز عملکرد تولیدی در گونههای مختلف دامی (دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل) اشاره کرد. در واقع هدف از این مطالعه اشاره اجمالی به برخی از اعداد، قوانین و استانداردهای آنها در علوم دامی به ویژه در زمینه تولیدمثل و عملکرد تولیدی است تا به بیان نقش کلیدی و کاربردی آنها از منظر دامپروری موفق پرداخته شود. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که اعداد نقش قابل توجهی در صنعت دامپروری دارند و باید تلاش کرد تا صحت ثبت اطلاعات را بالا برده و توجه به اعداد مطرح شده در رشته علوم دامی را نیز افزایش داد تا شاهد پیشرفت روزافزون صنعت دامپروری کشور باشیم.
راهبُرد,زیانهای اقتصادی,شاخصهای عددی,صنعت دامپروری
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80841.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80841_c454516f15d442cd517a797e99249329.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
اثرات منابع محافظت شده مکمل امگا-3 روغن ماهی و روغن کتان بر عملکرد نشخوارکنندگان
48
53
FA
اشکان
فکری
0000-0002-7215-5998
دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش تغذیه دام گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
ashkan.fekri@ut.ac.ir
مهدی
گنج خانلو
0000-0002-3082-2430
دانشیار گرایش تغذیه دام گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
ganjkhanlou@ut.ac.ir
10.22059/domesticsj.2021.312293.1053
در این مطالعه، یک مرور کلی از فواید اسیدهای چرب بلندزنجیر امگا -3 جهت افزایش عملکرد نشخوارکنندگان و پیشرفتهای اخیر در استفاده از منابع غنی از امگا-3 موجود در دانههای روغنی و روغن ماهی در جیره نشخوارکنندگان به عمل آمده است. در حال حاضر بیشتر توجهات به استفاده از استراتژیهای تغذیهای خلاقانه برای بهبود میزان اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در فرآوردههای نشخوارکنندگان است که به تبع آن محتوای این اسیدهای چرب را برای سلامتی انسان افزایش دهد. غنیترین منابع اسیدهای چرب امگا-3 محصولات دریایی و دانههای روغنی مانند دانه کتان و کانولا هستند. مطالعات زیادی نشان دادهاند که مصرف این اسیدهای چرب در جیره میتواند سبب افزایش آنها در فرآوردههای نشخوارکنندگان شود. در حالی که، مطالعات دیگر نشان دادهاند که مکملهای غنی از این اسیدهای چرب سبب افزایش چشمگیر در فرآوردههای نشخوارکنندگان نمیشود که احتمالاً ناشی از بیوهیدروژناسیون گسترده در شکمبه است. پیشنهاد شده است افزودن منابع غنی از اسیدهای چرب امگا-3 به جیره نشخوارکنندگان به میزان شش درصد میتواند پروفایل این اسیدهای چرب را در فرآوردههای نشخوارکنندگان بهبود ببخشد و بعید است که اثرات منفی بر مصرف خوراک، رشد و خصوصیات لاشه داشته باشد.
امگا-3,دانههای روغنی,نشخوارکنندگان,پروفایل اسید چرب
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80842.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80842_d170759d9183e3bd8eab38f8fa5f66bc.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
معرفی پژوهشگاه رویان
54
58
FA
نجمه
رسولی
دانشجویان کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
najmeh.rasuli1999@gmail.com
زهرا
ندایی فرد
0000-0003-2161-5728
دانشجویان کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
zahranedafard@gmail.com
<strong>تاریخچه</strong><br /> پژوهشگاه رویان در سال 1370، به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی برای زوجهای نابارور و پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری توسط زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران و همکاران در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تأسیس شد. پژوهشگاه رویان در سالهای 1377 و 1387 به ترتیب مجوز مراکز تحقیقات علوم سلولی و مرکز تحقیقات پزشکی تولیدمثل را از شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرده و در آبان ماه 1388، شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارتقای آن از پژوهشکده به پژوهشگاه رویان موافقت نمود.<br /> <strong>چشمانداز</strong><br /> پژوهشگاه رویان یک قطب تحقیقاتی و فناوری در تراز بینالمللی، پیشگام در توسعۀ علم، فناوری و نوآوری در علوم زیستی با مرجعیت در علوم سلولهای بنیادی، تولیدمثل، زیستفناوری، طب ترمیمی و مؤثر در ارتقای سلامت جامعه است.<br /> <strong>مأموریت</strong><br /> مأموریت پژوهشگاه رویان در راستای نقشۀ جامع علمی کشور و در چهارچوب برنامۀ توسعه جهاد دانشگاهی در محورهای زیر است:<br /> <br /> پژوهش و توسعۀ علوم و فناوری در زمینههای زیستشناسی و پزشکی تولیدمثل، سلولهای بنیادی و زیست فناوری<br /> آموزش و ترویج یافتههای علمی در سطح ملی و بینالمللی<br /> تجاریسازی یافتههای پژوهشی برای ارائه خدمات و تولید محصولات زیستی به منظور رفع نیازهای علمی- تخصصی کشور<br /> درمان بیماران نابارور و صعبالعلاج از طریق استفاده کارآمد از نتایج پژوهشها
پژوهشگاه رویان
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80843.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80843_3b1219f2bd11b5ab078235267500bc8f.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
An introduction to in vitro embryo production and some of its widely used words and expressions
59
61
FA
افشین
سیفی جمادی
https://orcid.org/0000-0002-8474-1273
دکتری تخصصی فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
a.seifi@ut.ac.ir
The <em>in vitro</em> embryo production (IVEP) is generally used to refer to a number of procedures performed in laboratory which includes the maturation, fertilization, and culture steps required to produce embryos from immature oocytes. The IVEP emerged as an alternative to the in vivo embryo production by superovulation, also known as multiple ovulation embryo transfer (MOET). The IVEP was a technically complex process and had a high implementation cost, so it was formerly expected to increase slowly, focused in specific market demands.<br /> <em>In vitro</em> embryo production has the potential to produce more offspring from genetically valuable animals than standard MOET as it is capable of avoiding most of the causes of failure in MOET (poor response to superovulation, poor fertilization and premature luteolysis). It also allows repeating collection in the donor animals more often and more times in their reproductive life. However, consistent results are not easy to obtain when conducting large scale programs, mainly due to variability associated with the <em>in vitro</em> fertilization results. Here some of the wildly used jargon in the IVEP lab, were provided.
Embryo production,IVEP,MOET,Animals
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80844.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80844_82c4f6b530fc32837ef19f92689d0eb2.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
فناوریهای تولیدمثلی در گاو (تلقیح مصنوعی، انتقال جنین، لقاح آزمایشگاهی و همانندسازی)
62
63
FA
امین
کاظمی
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران، کرج، ایران
am.kaz.404@gmail.com
<strong>نام کتاب:</strong> فناوریهای تولیدمثلی در گاو (تلقیح مصنوعی، انتقال جنین، لقاح آزمایشگاهی و همانندسازی)<br /> <strong>نویسندگان:</strong> مسعود طالبخان گروسی، فرامرز قراگوزلو، مهدی وجگانی، سید مرتضی میرترابی، محمد امین اسلامپور، بابک خرمیان طوسی<br /> <strong>تاریخ انتشار: </strong>1395<br /> <strong>ناشر:</strong> انتشارات دانشگاه تهران<br /> <strong>تعداد صفحات: </strong>268<br /> <strong>این کتاب در دو بخش کلی (تلقیح مصنوعی و سایر فناوریهای کمک باروری) به رشتۀ تحریر در آمده است و بر روی موضوعهایی همچون تلقیح مصنوعی، همزمانی تخمکگذاری، انتقال جنین، لقاح آزمایشگاهی و همانندسازی تمرکز میکند. در ادامه به بررسی و معرفی هر کدام از فصلهای کتاب به صورت جداگانه در دو بخش پرداخته خواهد شد.</strong>
فناوریهای تولیدمثلی,گاو,انتقال جنین,همانندسازی
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80845.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80845_aadaddbb0aae7dc32f5dba0527225f13.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
بیماریهای رایج در عروس هلندی: علائم، پیشگیری و درمان
64
68
FA
سامان
حسین آبادی
دانشجویان کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
saman.hoseinabadi@ut.ac.ir
اشکان
غلامی
دانشجویان کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
gholami.ashkan@ut.ac.ir
<strong>عروس</strong><strong>هلندی</strong> به عنوان یک گونه از پرندگان مقاوم شناخته میشود؛ با این حال، بیماریها و مشکلاتی وجود دارند که میتوانند زیبایی، سلامت و حتی جان این پرنده را به خطر بیاندازند. در این مقاله به بررسی چند مورد از معروفترین این بیماریها خواهیم پرداخت.
عروس هلندی,علائم,پیشگیری,درمان
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80846.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80846_a8f3a3cdecee5b827f9d206e7f4d5cdb.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
معرفی تیم نشریه دامستیک در سال 2020-2019
69
69
FA
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80847.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80847_2af46ce4d587f4b0fe1614e50de4818d.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
شرکت میهن دانه
70
70
FA
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80848.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80848_edcbc6cf9f3a31e157b2e6ca11a3fe16.pdf
انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک
2717-3038
2783-0691
20
3
2021
02
19
شرکت تعاونی دانشبنیان کیمیا دانش الوند | مجموعه غذای کامل و تشویقی مخصوص سگ و گربه|
71
72
FA
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80849.html
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_80849_c025c36890135957a9c0c3997694c4fd.pdf