unavailable
unavailable
unavailable
unavailable
unavailable
دکتر مجتبی زاغری، استاد گرایش تغذیۀ طیور گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران میباشند. ایشان کلیه مدارج کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی تغدیه طیور خود را از دانشگاه تهران اخذ کرده است. ایشان دوره فرصت مطالعاتی خود را در دانشکده علوم بیولوژی دانشگاه لیدز کشور انگلستان به انجام رسانید و در حال حاضر استاد تمام دانشگاه تهران است. همچنین در کنار تدریس واحدهای درسی مربوط به مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی تغدیه طیور، از امر ترجمه و تألیف کتاب و همچنین تدوین مقالات علمی در نشریات داخلی و خارجی غافل نبوده است. از دیگر سوابق علمی و پژوهشی این محقق پیشکسوت میتوان به 30 سال تجربه در زمینهی تغذیه و پرورش مرغ لاین، اجداد، مادر و جوجههای گوشتی، مدیر تولید مجتمع پرورش لاین و اجداد (وزارت جهاد کشاورزی)، مسئول امور تحقیقات و پژوهش مرکز پشتیبانی طیور (وزارت جهاد کشاورزی)، قائم مقام مجتمع طیور زیاران (وزارت جهاد کشاورزی)، عضو شورای راهبردی طرح اصلاح ساختار کسب و کار در صنعت طیور کشور (وزارت جهاد کشاورزی)، نماینده گروه علوم دامی دانشگاه تهران در شورای تحقیقات جهاد استان تهران، معاون مدیر گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، عضو کمیته بیماریهای متابولیک و تغذیه سازمان دامپزشکی، عضو کارگروه برنامهریزی تولید مرغ گوشتی، مشاور دفتر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم (وزارت جهاد کشاورزی)، نماینده گروه علوم دامی در جلسات کمیته فنی تغذیه طیور (وزارت جهاد کشاورزی)، عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران (شاخه کشاورزی)، عضو کمیته نظارت طرحهای ملی معاونت علمی و فناوری ستاد توسعه زیست فناوری ریاست جمهوری، عضو کمیته مشورتی افزودنیهای خوراک دام و طیور سازمان غذا و خواروبار جهانی سازمان ملل متحد، رئیس هیئت مدیره شرکت مینا طیور (سهامی خاص، تولیدکننده مکمل، پریمیکس، کنسانتره، خوراک طیور و جوجه یک روزه گوشتی)، بنیانگذار و رئیس آکادمی مینا طیور، عضو هیئت تحریریه مجله علوم دامی ایران و Journal of livestock Science and technologies، مؤسس و مدیر مسئول انتشارات مینا طیور (اولین ناشر تخصصی علوم طیور در کشور)، مشاور تغذیه شرکتهای تولیدکننده افزودنیها و خوراک طیور، مزارع پرورش مرغ اجداد و مادر گوشتی، عضو افتخاری آکادمی آنیمین فرانسه، دارنده چهار عنوان گواهی ثبت اختراع در حوزهی تغذیه طیور، دارای 161 عنوان مقاله منتشر شده در نشریات داخلی و بین المللی، دارای 211 عنوان مقاله منتشر شده در همایشهای داخلی و بینالمللی و همچنین اجرای 35 عنوان طرح پژوهشی مصوب دانشگاه تهران، راهنمایی و مشاوره بیش از 105 پایاننامه کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی و فوق دکتری اشاره داشت. مجموعهای از موفقیتها در ابعاد مختلف دانشگاه و صنعت، نگارنده را بر آن داشت تا در این شماره پای حرفهای دکتر مجتبی زاغری بنشیند. در ادامه به گفتگو با ایشان پرداخته میشود:
آنزیمهای برونزادی (اگزوژنوس) به طور گسترده در جیرههای طیور برای بهبود عملکرد تولید، مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، تحقیقات بیشتر برای ارزیابی اثربخشی و گسترش استفاده از آنزیمها در برنامههای تغذیه طیور مورد نیاز است. استفاده از فیتاز برای بهبود عملکرد پرنده و کاهش آلودگی زیست محیطی فسفر کمتر مورد توجه قرار گرفته است که تا حدودی به علت اثرات بالقوه منفی اجزای فیبر جیرهای و آگاهی ناکافی از نیازهای دقیق فسفر در فرمولاسیون جیره است. اثر بخشی پلیساکاریدهای غیرنشاستهای به عنوان مثال در گندم، جو یا چاودار با استفاده از آنزیم نسبت به ذرت و کنجاله سویا بیشتر است که به علت تفاوت در مواد تشکیل دهنده پلیساکاریدهای غیرنشاستهای است. همچنین افزودن مقدار زیادی از دانه کتان به جیره طیور با استفاده از آنزیم میتواند اثرات منفی پلیساکاریدهای غیرنشاستهای را کاهش دهد. هدف از این مقاله بررسی روند توسعه آنزیم و نتایج استفاده از آنها است.
هدف از انتخاب ژنومی استفاده همزمان از دادههای ژنوتیپی به همراه دادههای فنوتیپی است تا بتوان در مدت زمان کوتاه، دامها را ارزیابی نموده و دامهای برتر از نظر ژنتیکی را گزارش نمود. توسعه الگوریتمهای داده کاوی مرتبط با اَبر دادهها در عصر دیجیتال در برآورد ارزشهای اصلاحی نقش قابل توجهی در اصلاحنژاد دام و طیور ایفا میکند. اخیراً روشهای یادگیری ماشین و الگوریتمهای زیرمجموعۀ آن مانند یادگیری عمیق، جنگل تصادفی، ماشین بردار پشتیبان و بوستینگ که جزء روشهای غیرپارامتریک هستند، به مباحث انتخاب ژنومی وارد شدهاند. یکی از مزایای روشهای یادگیری ماشین، پتانسیل و کارآیی بسیار بالای آنها به خصوص برای دادههای با حجم بالا یا به اصلاح اَبر دادهها و برآورد اثرات غیرافزایشی مانند غالبیت و اپیستازی و همچنین بررسی روابط پیچیده بین متغیرها (مانند اثرات متقابل بین نشانگرها) است. ایده اصلی در این الگوریتمها استفاده از دادههای آموزشی (در این جا اطلاعات ژنوتیپی و فنوتیپی حیوانات جمعیت مرجع) است تا الگوریتم براساس اطلاعات ژنوتیپی افراد جمعیت کاندید، ارزشهای اصلاحی ژنومی آنها را پیشبینی نماید. برخی از این روشها به طور موفقیتآمیزی در ارزیابیهای ژنومی مورد استفاده قرار گرفتهاند و نتایج قابل قبولی را با حداقل خطای ممکن ارائه دادهاند. در واقع هدف از این مطالعه بیانِ تعریفی از رویکرد یادگیری ماشین و الگوریتمهای زیرمجموعۀ آن و نیز نقش آنها در پیشبینی معماری ژنتیکی صفات با وراثتپذیری پیچیده است. در نتیجه، احتمالاً استفاده از رویکرد یادگیری ماشین با هدف یافتن کارآمدترین الگوریتم، همزمان با افزایش حجم دادههای فنوتیپی و ژنومی تأثیر قابل توجهی در آینده اصلاحنژاد دام و طیور، به ویژه پیشرفت ژنتیکی دامها به دنبال خواهد داشت.
در سالهای اخیر علاقه به استفاده از منابع پروتئین هیدرولیز شده به عنوان منبع غنی از پپتیدها و آمینواسیدهای با کیفیت بالا در تغذیه انسان و دام افزایش یافته است. هیدرولیز میتواند به صورت شیمیایی که شامل واکنشهای اسیدی و قلیایی است و یا به صورت بیولوژیکی توسط آنزیمها و تخمیر، صورت گیرد. هیدرولیز اسیدی روشی است که در آن از ترکیبات اسیدی مانند هیدروکلریک اسید برای از بین بردن پیوندهای پپتیدی پروتئینها استفاده میشود. هیدرولیز قلیایی عمدتاً با سدیم هیدروکسید و پتاسیم هیدروکسید انجام میشود. فرایند تجزیه بیولوژیکی پروتئینها به دو روش آنزیمی و تخمیر میکروبی انجام میشود. آنزیمهای پروتئازی بر اساس منشأ تولیدی به سه گروه جانوری، گیاهی و میکروبی تقسیم میشوند. در بین آنزیمها آلکالاز با توجه به فعالیت پروتئولیتیکی بالاتر قادر به استخراج بیشتر پروتئین نسبت به سایر آنزیمها است. پپتیدهای زیست فعال توالی آمینواسیدی هستند که از طریق هیدرولیز پروتئینی، تخمیر میکروبی و فرایند هضمی تولید میشوند. بسیاری از زیست پپتیدهای حاصل از هیدرولیز منابع گیاهی و حیوانی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی، ضد فشار خون، و ایمنی هستند و بر عملکرد رشد و سلامتی حیوان و مصرف خوراک تأثیر میگذارند. استفاده از این پپتیدها در جیره غذایی حیوانات مزرعهای سودمند واقع شده است.
تشخیص زود هنگام آبستنی یکی از عوامل تأثیرگذار در مبحث مدیریت تولیدمثل است. امروزه از روشهای مختلفی نظیر لمس راست رودهای و سونوگرافی و همچنین نمونهگیری خون میتوان به این هدف رسید، امّا با توجه به تشخیص روشهای مذکور در روزهای متفاوت پس از تلقیح، تأثیر تشخیص زود هنگام آبستنی در مدیریت تولیدمثل گاو شیری آشکار میشود. تشخیص زود هنگام آبستنی موجب کاهش روزهای باز و امکان آگاهی بخشی به دامدار را برای تشخیص دامهای آبستن از غیر آبستن میدهد. تشخیص به موقع آبستنی و فحلی دارای اهمیت ویژهای است، چرا که تشخیص زود هنگام آبستنی و فحلی باعث شناسایی سریع گاوهای غیر آبستن و اقدام به بارور کردن مجدد آنها در گله میشود. ضعف در تشخیص به موقع فحلی و آبستنی موجب میشود تا فحلیهای زیادی طی عمر اقتصادی گاو از دست برود و موجب افزایش روزهای باز و فاصله گوسالهزایی در گله خواهد شد؛ بنابراین، هدف از این مطالعه ارائه تأثیر تشخیص زود هنگام آبستنی بر مدیریت تولیدمثل گاو شیری و افزایش سودآوری گلههای گاو شیری است.
مرغداریها از جمله مراکز بسیار سودده در صنعت مواد غذایی بوده و در برخی از موارد به صورت سنتی اداره میشوند و ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشند. سیستم مرکزی کنترل وضعیت مرغداری سیستمی است که در آن پارامترهای محیطی مانند دما، رطوبت و گازآمونیاک اندازهگیری شده و به سیستم مرکزی انتقال مییابد که به وسیله آن، مرغدار میتواند مدیریت بهتری نسبت به سالن مرغداری داشته باشد. به علاوه میتوان با اتصال به شبکه اینترنت، دادهها را به کامپیوتر یا تلفن همراه هوشمند انتقال داد و فرد از این طریق نسبت به مرغداری مانیتورینگ انجام دهد. ورم پستان در گاو را به ورم پستان تحت حاد، حاد، فوقحاد و مزمن دستهبندی میکنند که تشخیص ورم پستان تحت حاد و در مواردی مزمن به صورت بالینی ممکن نیست و باید در آزمایشگاه مشخص شود. امّا Milk Checker وسیلهای است که به کمک آن میتوان ورم پستان را در محل تشخیص داد. یکی از مشکلات اساسی در پرورش گاوهای شیری و گوشتی که با مواد غذایی کنسانترهای و پر انرژی تغذیه میشوند، بروز اسیدوز در دام است. بنابراین برای کنترل آن باید از خوراک پر انرژی کمتری استفاده کرد که در این صورت ممکن است نیازهای دام برطرف نشود. به همین جهت توصیه میشود از وسیلهای استفاده کرد که مرتباً اسیدیتهی شکمبه را سنجیده و آن را به دامدار ارائه دهد. یکی از این ابزارها PH متری است که در شکمبه گاو قرار گرفته و با استفاده از امواج آنالوگ دادههای آن قابل انتقال به گیرندهای در خارج از بدن دام است.
مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیش از 90 سال سابقه فعالیت، یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور شناخته میشود. این مؤسسه فعالیت خود را در سال 1303 تحت نظارت وزارت فلاحت و فواید عامه (وزارت کشاورزی وقت) با تحقیقات پیرامون راههای مبارزه با بیماری خانمانسوز طاعون گاوی که با تلف کردن صدها هزار رأس گاو حیات دامی کشور را مورد تهدید قرار داده بود، آغاز کرد و پس از مدت کوتاهی با تولید و عرضه واکسن مؤثر علیه بیماری مزبور دوره نوینی از مبارزه علیه بیماریها را در کشور پایه گذاری نمود. به فاصله کوتاهی پس از این موفقیت کار بر روی تولید انواع واکسنها و سرمهای مورد مصرف پزشکی در دستور کار مؤسسه قرار گرفت. مسئلهای که حائز اهمیت میباشد این است که دوران شکوفایی و رشد و توسعه مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مربوط به دوران پس از واگذاری مدیریت مؤسسه به متخصصان داخلی در سال 1329 میباشد و خوشبختانه بخش عمدهای از واکسنها و دیگر فرآوردههای بیولوژیک در این سالها مورد تحقیق و تولید قرار گرفتهاند. در سالهای پس از انقلاب اسلامی روند فعالیتها در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از لحاظ کمی و کیفی گسترش پیدا کرد؛ به طوری که تحقیق و تولید عمدهای از واکسنهای دامی و انسانی از جمله واکسنهای اوریون، سرخجه و سهگانه (سرخک، سرخجه و اوریون) در این سالها انجام گرفت.
The science of nutrition involves providing a balance of nutrients that best meets the animals needs for growth, maintenance, egg production, etc. For economic reasons, this supply of nutrients should be at least cost, and so we must supply only enough for requirements, without there being any major excesses. It is very difficult and very expensive to supply all nutrients at the exact nutrient needs, rather we have to oversupply some nutrients in practical situations, in an attempt to meet the limiting nutrients. In poultry diets, these limiting nutrients are usually energy and some of the essential amino acids, such as methionine and lysine. In formulating diets, the following nutrients are considered as energy, protein, fat, vitamin, minerals, and water. With the exception of water, these nutrients are provided by the ingredients that make up the diet which are classified as cereals, animal proteins, vegetable proteins, vegetable fat, animal fat, micro mineral, macro mineral, and vitamin premixes. Each of these separate types of ingredient provides a specific quantity and quality of nutrients to the diet. Balancing these ingredients to produce the diet formulation (recipe) relies on the skill of the nutritionist.
نام کتاب: تنظیم هورمونی رشد در دام تألیف: کی. ال. هاسنر ترجمه: دکتر آرمین توحیدی، مهندس عیسی دیرنده، مهندس طناز صابریفر تاریخ انتشار: 1389 ناشر: مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران تعداد صفحات: 316 برسی کتاب: این کتاب در نگاه کلی به یازده فصل تقسیم شده است و در آن به چگونگی کنترل و تنظیم هورمونی رشد در دامها به گونهای بنیادی و کاربردی پرداخته شده است که به معرفی فصلهای آن میپردازیم.
در شماره قبلی نشریه به معرفی اجمالی عروس هلندی به عنوان یکی از محبوبترین پرندگان خانگی پرداخته شد. زیستگاه اصلی عروس هلندی قاره استرالیا بوده است. این پرنده در ابتدا، تنها به رنگ خاکستری با زمینههای سفید بر روی بالهای آن بوده است، ولی بعدها با اصلاحنژاد، تکثیر و پرورش انتخابی آنها توسط پرورشدهندگان، انواع جهش با رنگهای متنوع پدید آمد. به گونهای که امروزه انواع رنگها و نژادهای مختلف عروس هلندی وجود دارد. در این مطالعه به نژادهای متنوع عروس هلندی اشاره خواهد شد.
unavailable
unavailable