ORIGINAL_ARTICLE
نسخه کامل الکترونیکی شماره شانزدهم (دوره 20، شماره 1) فصلنامه علمی -ترویجی (حرفهای) دامستیک (بهار 1399)
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76942_78dfb2b9fe93b2db3ccca1b2d0a8fe43.pdf
2020-05-21
1
64
ORIGINAL_ARTICLE
آنچه در این شماره میخوانید
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76944_e6a209bd6adaf819b72bc22760e3af99.pdf
2020-05-21
3
3
ORIGINAL_ARTICLE
سیاست یک بام و دو هوا در تأمین نهادههای خوراک دام
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76945_aa813cb08ec9caf8e21e00bce3fb23d7.pdf
2020-05-21
4
4
مهدی
دهقان بنادکی
dehghanb@ut.ac.ir
1
استاد تغذیه دام گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
کسب افتخار توسط دو هیئت علمی گروه مهندسی علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76946_1aeb5cc827e228684bf6e7d848859024.pdf
2020-05-21
5
5
انجمن
علمی دانشجویی
animssaut@gmail.com
1
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
فراخوان جذب داور، اعضای هیئت تحریریه و ویراستار انگلیسی در نشریه علمی- ترویجی (حرفهای) دامستیک
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76947_ba2d5da00488f8bcf39cda196dacd034.pdf
2020-05-21
6
6
انجمن
علمی دانشجویی
animssaut@gmail.com
1
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
"دنیای بدون زنبورعسل واقعاً جای قشنگی نیست" | مصاحبه با مهندس محمد رفاهی، محقق و پژوهشگر گیاهان ارزشمند در زنبورداری ایران|
در اواخر دهۀ پنجاه تا اواسط دهۀ هفتاد هجری شمسی، کشور ایران رشد جمعیت قابل توجهی را تجربه کرد. توسعهی نامتقارن در کشور (که خود نیز یکی از دلایل همین رشد جمعیت بود) و از سوی دیگر پیشرفت علوم و پررنگتر شدن نقش تکنولوژی در زندگی بشر باعث گردید تا این خیل عظیم از متولدین در این سالها نتوانند جایگاه و شغل مناسبی برای خود پیدا کرده یا راهکارهایی که توسط بزرگترها به آنها برای زندگی و پیشرفت داده میشد، ناکارآمد جلوه میکرد. این شد تا بسیاری از این جوانان از مجاری مختلف به سمت پیدا کردن جایگاه خود در دنیای متفاوت امروزی بروند و بدیهی است که بخش زیادی از این تلاشها مساوی بود با آزمون و خطاهای بسیار، به قیمت از دست رفتن دوران طلایی عمر و صرف هزینههای مادی و معنوی گزاف. در کنار تحقیق و بررسی، مشورت و کمی هم پذیرفتن خطر، شنیدن به صحبتهای هم نسلیهایی که به نوعی راه و جایگاه خود را پیدا کرده و با سرسختی و مرارت در آن ایستادگی میکنند، نقش مهمی را در مسیریابی و از همه مهمتر حفظ امید دارد. دیدن یک تجربهی موفق از یک آدم هم سن و سال با شرایط تقریباً مشابه و یکسان، وقتی با چاشنی خلاقیت همراه شود میتواند پنجرههای جدیدی را برای انسان باز کند. یکی از دهه شصتیهایی که توانسته در این شرایط راه خود را پیدا کرده و محکم و استوار به آن ادامه دهد، محمد رفاهی است. او نه تنها در همین سنین جوانی کارهایی کرده که تاکنون در کشور نمونه نداشته، بلکه توانسته در بین زنبورداران حرفهای و محققین دانشگاهی به عنوان صاحب نظر وارد شده و همزمان با رشد و ترقی خود، صنعت زنبورداری را نیز ارتقا داده و تبدیل به یک نمونۀ مثال زدنی از نسل جوانی بشود که آیندهی این کشور را رقم خواهند زد. در ادامه، مصاحبهی ما با ایشان را میخوانید که در آن از زمینههای ایجاد علاقه به زنبورعسل و شرح فعالیتهایشان سخن گفتیم و در آخر هم گپ و گفتی پیرامون جایگاه فعلی زنبورعسل در ایران و زمینههای شغلی و تحقیقاتی برای جوانان داشتیم.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76948_12c6bef8858fb27d0d1c67c6a7fe4866.pdf
2020-05-21
7
12
مهدی
اخوان مقدم
akhavanmm@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی ارشد پرورش زنبور عسل، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیر مس بر بیماری کوکسیدیوز در جوجههای گوشتی
کوکسیدیوز یک بیماری رودهای گسترده و پرهزینه در مرغ است و به وسیله انگلهای تک یاختهای از جنس آیمریا ایجاد میشود. کوکسیدیوز باعث اختلال در ریخت شناختی و عملکرد اپیتلیوم روده شده و بر هضم مواد مغذی و عملکرد رشد در جوجههای گوشتی تأثیر منفی میگذارد. داروهای آنتیکوکسیدیال به طور سنتی برای مدیریت کوکسیدیوز استفاده میشوند؛ امّا این ترکیبات به طور کامل عفونتهای آیمریا را از بین نمیبرند. علاوه بر این، قوانین منع استفاده و نگرانی مصرف کنندگان در مورد قرار گرفتن روزمره ترکیبات آنتیکوکسیدیوز در خوراک دام باعث کاهش استفاده از این ترکیبات شده است. همین امر باعث تأکید بیشتر بر یافتن راهکار تغذیهای برای به حداقل رساندن مضرّات عفونت آیمریا بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی شده است. استرس اکسیداتیو ناشی از افزایش تولید گونههای فعال اکسیژن در شرایط نامساعد محیطی و بیماریها، از عوامل مهم در کاهش بازدهی و سطح سلامت طیور پرورشی به خصوص در شرایط پرورش متراکم هستند. عفونتهای کوکسیدیالی، باعث کاهش سطح دفاع آنتیاکسیدانی مبتلایان شده و آسیبهای اکسیداتیو به عنوان عامل اصلی در بروز ضایعات ناشی از بیماری مطرح هستند. از این رو تقویت سیستم آنتیاکسیدانی جوجهها و پرهیز از ترکیبات اکسیداتیو، به عنوان راهکاری مفید در کاستن از ضایعات بیماری اهمیت پیدا میکند. مس و روی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی در نتیجهی عملکرد کاتالیزوری خود در آنزیم سیتوپلاسمیک سوپراکسیددیسموتاز میباشند. بنابراین در این راستا، رویکردهای مختلفی مانند گنجاندن مواد افزودنی خوراکی از جمله مس، میتواند مؤثر واقع شود.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76949_894cc9d7348ec05cd883a85a3240b9d4.pdf
2020-05-21
13
18
10.22059/domesticsj.2020.76949
جوجههای گوشتی
کوکسیدیوز
مس
سمیه
پورآقاعلی
spouraghali.som@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش تغذیه طیور گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
Acetoze, G., Kurzbard, R., Klasing, K.C., Ramsey, J.J., and Rossow, H.A. (2016). "Liver mitochondrial oxygen consumption and proton leak kinetics in broilers supplemented with dietary copper or zinc following coccidiosis challenge." Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 101(5), 210-215.
1
Allen, P.C., Danforth, H.D., and. Augustine, P.C. (1998). "Dietarymodulation of avian coccidiosis." International Journal for Parasitology, 28(7), 1131-1140.
2
Arias, V.J., and Koutsos, E.A. (2006). "Effects of copper source and level on intestinal physiology and growth of broiler chickens." Poultry Science, 85(6), 999-1007.
3
Chapman, H.D. (1997). "Biochemical, genetic and applied aspects of drug resistance in Eimeria parasites of the fowl." Avian Pathology, 26(2), 221-244.
4
Chapman, H.D. (2001). "Use of anticoccidial drugs in broiler chickens in the USA: Analysis for the years 1995–1999." Poultry Science, 80(5), 572-580.
5
Dalloul, R.A., Lillehoj, H.S., Shellem, T.A., and Doerr, J.A. (2003). "Intestinal immunomodulation by vitamin A deficiency and lactobacillus-based probiotic in Eimeria acervulina–infected broiler chickens." Avian Diseases, 47(4), 1313-1320.
6
Dalloul, R.A., Lillehoj, H.S., Lee, J.S., Lee, S.H. and Chung. K.S. (2006). "Immunopotentiating effect of a Fomitella fraxinea-derived lectin on chicken immunity and resistance to coccidiosis." Poultry Science, 85(3), 446-451.
7
Djoko, K.Y., Cheryl-lynn, Y.O., Walker, M.J., McEwan, A.G. (2015). "The role of copper and zinc toxicity in innate immune defense against bacterial pathogens." Journal of Biological Chemistry,290(31), 18954-18961.
8
Evans, P., and Halliwell, B. (2001). "Micronutrients: oxidant/antioxidant status." British Journal of Mutrition, 85(2), 67-74.
9
Georgieva, N.V. (2005). "Oxidative stress as a factor of disrupted ecological oxidative balance in biological systems—a review." Bulgarian Journal of Veterinary Medicine, 8(1), 1-11.
10
Georgieva, N.V., Gabrashanska, M., Koinarski, V., and Yaneva, Z. (2011). "Zinc supplementation against Eimeria acervulina-induced oxidative damage in broiler chickens." Veterinary Medicine International, 2011(6): 647124.
11
Hamdi, M., Solà, D., Franco, R., Durosoy, S., Roméo, A., and et al. (2018). "Including copper sulphate or dicopper oxide in the diet of broiler chickens affects performance and copper content in the liver." Animal Feed Science and Technology, 237, 89-97.
12
Idris, A.B., Bounous, D.I., Goodwin, M.A., Brown, J., and Krushinskie, E.A. (1997). "Lack of correlation between microscopic lesion scores and gross lesion scores in commercially grown broilers examined for small intestinal Eimeria spp. coccidiosis." Avian Diseases, 388-391.
13
Jarosz, L.S., Marek, A., Gradzki, Z., Kwiecien, M., and Kaczmarek, B. (2017). "The effect of feed supplementation with a copper-glycine chelate and copper sulphate on selected humoral and cell-mediated immune parameters, plasma superoxide dismutase activity, ceruloplasmin and cytokine concentration in broiler chickens." Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 102, 326-336.
14
Kidd, M.T. (2004). "Nutritional modulation of immune function in broilers." Poultry Science, 83(4), 650-657.
15
Koinarski, V., Georgieva, N., Gadjeva, V., and Petkov, P. (2005). "Antioxidant status of broiler chickens, infected with Eimeria acervulina." Revue de Médecine Vétérinaire, 156(10), 498.
16
Lillehoj, H.S., Min, W., and Dalloul, R.A. (2004). "Recent progress on the cytokine regulation of intestinal immune responses to Eimeria." Poultry Science, 83(4), 611-623.
17
Mahmood, A., Khan, M.A., Khan, M.N., and Qudoos, A. (2001). "Effect of ionophores on some parameters of broilers experimentally infected with Eimeria species." International J Agricultural Biol, 3, 469-471.
18
Mattielo, R., Boviez, J.D., McDougald, L.R. (2000). "Eimeria brunette and necatrix in chickens of Argantina and con-firmation of seven species of Eimeria." Avian Disease, 44, 711-714.
19
Naidoo, V., McGaw, L.J., Bisschop, S.P.R., Duncan, N., and Eloff, J.N. (2008). "The value of plant extracts with antioxidant activity in attenuating coccidiosis in broiler chickens." Veterinary Parasitology, 153(3-4), 214-219.
20
National Research Council. (1994). “Nutrient Requirements of Poultry.” The National Academies Press, No. 9, Washington, DC.
21
Pang, Y., Applegate, T.J. (2007). "Effects of dietary copper supplementation and copper source on digesta pH calcium, zinc, and copper complex size in the gastrointestinal tract of the broiler chicken." Poultry Science Journal, 86, 531-537.
22
Pesti, G.M., Bakalli, R.I. (1996). "Studies on the feeding of cupric sulfate pentahydrate and cupric citrate to broiler chickens." Poultry Science Journal, 75, 1086-1091.
23
Rochell, S.J., Usry, J.L., Parr, T.M., Parsons, C.M., and Dilger, R.N. (2017). "Effects of dietary copper and amino acid density on growth performance, apparent metabolizable energy, and nutrient digestibility in Eimeria acervulina-challenged broilers." Poultry Science, 96(3), 602-610.
24
Rosen, G.M., Pou, S., Ramos, C.L., Cohen, M.S., and Britigan, B.E. (1995). "Free radicals and phagocytic cells." The FASEB Journal, 9(2), 200-209.
25
Tajick, M.A., and B. Shohreh. (2006). "Detection of antibiotics residuein chicken meat using TLC. Int." Poultry Science Journal, 5:611–612.
26
ORIGINAL_ARTICLE
مروری بر علل شیوع و کنترل رفتارهای کلیشهای در اسبهای ورزشی
امروزه اسبهای ورزشی در انتخاب جیرهی خوراکی، ارتباطات اجتماعی و میزان تحرک، با محدودیتهایی روبهرو هستند، که گاهی زمینهساز تنش است. سازوکارهایی با ایجاد تغییر در رفتار، به سازگاری اسب با عوامل تنشزا کمک میکنند. برخی از این سازوکارها، اسب را تشویق به انجام رفتارهایی تکرارشونده میکنند، که تحت عنوان رفتارهای کلیشهای شناخته شده و به عنوان تهدیدی برای رفاه اسب، محسوب میشوند. رفتارهای کلیشهای نخستین بار در دوره از شیرگیری مشاهده شدهاند و به نظر میرسد، که تنش از شیرگیری در وقوع آن مؤثر است. همچنین کمبود فیبر، در دسترس نبودن علوفهی کافی، بیحوصلگی، ارتباط اجتماعی محدود و تمرین کم، با افزایش رفتارهای کلیشهای در ارتباط است. روشهای دارویی و فیزیکی مختلفی برای کنترل رفتارهای کلیشهای وجود دارد، امّا اغلب این روشها با سرکوب سازوکارهای طبیعی تعدیلکننده تنش، اسب را مضطربتر کرده و کمکی به رفع علت رفتارهای کلیشهای نمیکنند، به همین دلیل، به نظر میرسد، که بهبود عوامل مدیریتی، با کنترل و کاهش عوامل تنشزا، مؤثرتر واقع شده و در عین حال کم هزینهتر است.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76950_53cb43b185cf6f626500d87f64a85875.pdf
2020-05-21
19
27
10.22059/domesticsj.2020.76950
اسب ورزشی
عوامل تنشزا
مشکلات رفتاری
زهرا
ندایی فرد
zahranedafard@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
اشکان
غلامی
ashkan.gholami2000@gmail.com
2
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
AUTHOR
Aune, A., Fenner, K., Wilson, B., Cameron, E., McLean, A., & McGreevy, P. (2020). Reported Behavioural Differences between Geldings and Mares Challenge Sex-Driven Stereotypes in Ridden Equine Behaviour. Animals, 10(3), 414.
1
Bachmann, I., Bernasconi, P., Herrmann, R., Weishaupt, M. A., & Stauffacher, M. (2003). Behavioural and physiological responses to an acute stressor in crib-biting and control horses. Applied Animal Behaviour Science, 82(4), 297–311.
2
Burn, C. C., Dennison, T. L., & Whay, H. R. (2010). Relationships between ehavior and health in working horses, donkeys, and mules in developing countries. Applied Animal Behaviour Science, 126(3–4), 109–118.
3
Canali, E., & Borroni, A. (1994). Behavioural problems in thoroughbred horses reared in Italy. Applied Animal Behaviour Science, 40(1), 74.
4
Clegg, H. A., Buckley, P., Friend, M. A., & McGreevy, P. D. (2008). The ethological and physiological characteristics of cribbing and weaving horses. Applied Animal Behaviour Science, 109(1), 68–76.
5
Cooper, J. J., & MASON, G. J. (1998). The identification of abnormal behavior and behavioural problems in stabled horses and their relationship to horse welfare: a comparative review. Equine Veterinary Journal, 30(S27), 5–9.
6
Cooper, J., & Mcgreevy, P. D. (2006). Stereotypic Behaviour in the Stabled Horse : Causes , Effects and Prevention Without Compromising Horse Welfare. https://doi.org/10.1007/0-306-48215-0
7
Dodman, N. H., Shuster, L., & Dixon, R. (1987). Investigation into the use of narcotic antagonists in the treatment of a stereotypic behavior pattern (crib-biting) in the horse. American Journal of Veterinary Research, 48(2), 311–319.
8
Gillham, S. B., Dodman, N. H., Shuster, L., Kream, R., & Rand, W. (1994). The effect of diet on cribbing behavior and plasma β-endorphin in horses. Applied Animal Behaviour Science, 41(3–4), 147–153.
9
Henderson, A. J. Z. (2007). Don’t fence me in: managing psychological well being for elite performance horses. Journal of Applied Animal Welfare Science, 10(4), 309–329.
10
Hothersall, B., & Casey, R. (2012). Undesired behavior in horses: A review of their development, prevention, management and association with welfare. Equine Veterinary Education, 24(9), 479–485.
11
Krzak, W. E., Gonyou, H. W., & Lawrence, L. M. (1991). Wood chewing by stabled horses: diurnal pattern and effects of exercise. Journal of Animal Science, 69(3), 1053–1058.
12
Lebelt, D., Zanella, A. J., & Unshelm, J. (1998). Physiological correlates associated with cribbing behavior in horses: changes in thermal threshold, heart rate, plasma β‐endorphin and serotonin. Equine Veterinary Journal, 30(S27), 21–27.
13
Lesimple, C., Gautier, E., Benhajali, H., Rochais, C., Lunel, C., Bensaïd, S., … Hausberger, M. (2019). Stall architecture influences horses’ behavior and the prevalence and type of stereotypies. Applied Animal Behaviour Science, 219, 104833.
14
Luescher, U. A., McKeown, D. B., & DEAN, H. (1998). A cross‐sectional study on compulsive behavior (stable vices) in horses. Equine Veterinary Journal, 30(S27), 14–18.
15
Mason, G. J. (1991). Stereotypies: a critical review. Animal Behaviour, 41(6), 1015–1037.
16
McAfee, L. M., Mills, D. S., & Cooper, J. J. (2002). The use of mirrors for the control of stereotypic weaving behavior in the stabled horse. Applied Animal Behaviour Science, 78(2–4), 159–173.
17
McBride, S. D., & Hemmings, A. (2004). Causal factors of equine stereotypy. BSAP Occasional Publication, 32, 35–65.
18
McBride, S. D., & Long, L. (2001). Management of horses showing stereotypic behavior, owner perception and the implications for welfare. Veterinary Record, 148(26), 799–802.
19
McBride, S., & Hemmings, A. (2009). A neurologic perspective of equine stereotypy. Journal of Equine Veterinary Science, 29(1), 10–16.
20
McBride, S. D., & Cuddeford, D. (2001). The putative welfare‐reducing effects of preventing equine stereotypic behavior. Animal Welfare, 10, 173–189.
21
McGreevy, P. D., Cripps, P. J., French, N. P., Green, L. E., & Nicol, C. J. (1995). Management factors associated with stereotypic and redirected behavior in the Thoroughbred horse. Equine Veterinary Journal, 27(2), 86–91.
22
McGreevy, P. D., French, N. P., Nicol, C. J., Tuomisto, H., Ruokolainen, K., Kalliola, R., Rodriguez, Z. (1995a). 2309941. The prevalence of abnormal behaviours in dressage, eventing and endurance horses in relation to stabling. The Veterinary Record, 137(2), 36–37.
23
McGreevy, P., & Nicol, C. (1998). Physiological and behavioral consequences associated with short-term prevention of crib-biting in horses. Physiology & Behavior, 65(1), 15–23.
24
Mills, D S, & Davenport, K. (2002). The effect of a neighbouring conspecific versus the use of a mirror for the control of stereotypic weaving behavior in the stabled horse. Animal Science, 74(1), 95–101.
25
Mills, Daniel S, Alston, R. D., Rogers, V., & Longford, N. T. (2002). Factors associated with the prevalence of stereotypic behaviour amongst Thoroughbred horses passing through auctioneer sales. Applied Animal Behaviour Science, 78(2–4), 115–124.
26
Moeller, B. A., McCall, C. A., Silverman, S. J., & McElhenney, W. H. (2008). Estimation of saliva production in crib-biting and normal horses. Journal of Equine Veterinary Science, 28(2), 85–90.
27
Muñoz, L., León, C., Cruces, J., Ortiz, R., & Briones, M. (2018). Locomotor stereotypies and racing performance in thoroughbred horses. Journal of Veterinary Behavior, 25, 24–27.
28
Nicol, C. (1999). Understanding equine stereotypies. Equine Veterinary Journal, 31(S28), 20–25.
29
Redbo, I., Redbo-Torstensson, P., Ödberg, F. O., Hedendahl, A., & Holm, J. (1998). Factors affecting behavioural disturbances in race-horses. Animal Science, 66(2), 475–481.
30
Roberts, K., Hemmings, A. J., McBride, S. D., & Parker, M. O. (2017). Causal factors of oral versus locomotor stereotypy in the horse. Journal of Veterinary Behavior, 20, 37–43.
31
Waters, A. J., Nicol, C. J., & French, N. P. (2002). Factors influencing the development of stereotypic and redirected behaviours in young horses: findings of a four-year prospective epidemiological study. Equine Veterinary Journal, 34(6), 572–579.
32
ORIGINAL_ARTICLE
آنزیمهای هضمکننده الیاف و نقش آنها در تغذیه نشخوارکنندگان
امروزه در جهان تقاضا برای محصولات دامی افزایش یافته است و این موضوع سبب ایجاد استراتژیهایی برای افزایش در تولید محصولات دامی گردیده است. استفاده از روشهای فرآوری بیولوژیکی آنزیمی برای مقابله با مشکلات مرتبط با خوراک به دلیل کم هزینه بودن و عدم آلودگی محیطزیست در مرکز توجه متخصصان تغذیه قرار گرفته است. آنزیمهای تجاری مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان به وسیلهی میکروارگانیسمهایی نظیر برخی گونههای باکتریایی و قارچی تولید میشوند و میتوانند به صورت مایع، جامد و کپسولهای محافظت شده مورد استفاده قرار بگیرند. ازجمله آنزیم سلولاز که از سه مجموعه آنزیمی (اگزوگلوکاناز، اندوگلوکاناز و بتاگلوکوزیداز) تشکیل شده است و وظیفهی هضم سلولز را بر عهده دارد. آنزیمهای تجزیهکننده لیگنین، اکسیدازهایی نظیر لاکاز و منگنزپراکسیداز هستند. افزودن آنزیمهای فیبرولیتیک به جیره گاوهای تازه زایمان کرده سبب افزایش تولید شیر به دلیل تأثیر مثبت بر روی مقدار مصرف خوراک، قابلیت هضم آنها، میزان تخمیر شکمبهای و سنتز پروتئین میکروبی میشود و افزودن آنزیمهای فیبرولیتیک در جیره گاوهای گوشتی در حال رشد سبب تحریک مصرف خوراک و تأثیرات مثبتی را در تخمیر شکمبهای ایجاد میکند. همچنین افزودن آنزیمها به جیره برهها سبب افزایش وزن روزانه و قابلیت هضم مواد مغذی بدون تأثیر بر مصرف خوراک میشود.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76951_dfd9cf0093a68411ed3207624f1c4153.pdf
2020-05-21
28
33
10.22059/domesticsj.2020.76951
آنزیمهای هضم کننده الیاف
تغذیه
نشخوارکنندگان
مریم
ثاقبی
maryamsaghebi29@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران
LEAD_AUTHOR
حامد
خلیل وندی بهروزیار
h.khalilvandi@urmia.ac.ir
2
استادیار گرایش تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران
AUTHOR
پروندی، م. فارسی، م. میرشمسی کاخکی، ا. و اشرفی، م. (1394). "جداسازی و همسانه سازی ژن منگنز پراکسیداز (mnp) از قارچ صدفی خوراکی". بیوتکنولوژی کشاورزی، 7، 2.
1
صالحیزاده، ح. علیخویی، م. و صالحیزاده، م. (1390). "لاکاز: پیشرفت های اخیر و اهمیت نانوزیست فناوری آن". مهندسی شیمی ایران، 10، 59.
2
Ahmed, A., and Bibi, A. (2018). "Fungal cellulase; production and applications: minireview." International Journal of Health and Life Sciences, 4(1), 19-36.
3
Bedford, M.R. (2000). "Exogenous enzymes in monogastric nutrition: their current value and future benefits." Animal Feed Science and Technology, 86(1), 1-13.
4
El-Bordeny, N.E., Abedo, A.A., El-Sayed, H.M., Daoud, E.N., Soliman, H.S., and et al. (2015). "Effect ofexogenous fibrolytic enzyme application on productive responseof dairy cows at different lactation stages." Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 10(5), 226-236.
5
Gado, H.M., Salem, A.Z.M., Robinson, P.H., and Hassan, M. (2009). "Influence ofexogenous enzymes on nutrient digestibility, extent of ruminal fermentation as well as milk production and composition in dairy cows." Animal Feed Science and Technology, 154(1-2), 36-46.
6
Handique, B., Maurya, L.K., Devi, Y.R., and Pearlin, V.B. (2018). "Supplementation of exogenous fibrolytic enzyme in livestock nutrition." Journal of Entomology and Zoology Studies, 6(6), 302-305.
7
Jayasekara, S., and Ratnayake, R. (2019). "Microbial cellulases: an overview and applications." Intechopen, 1-18.
8
Kondratovich, L.B., Sarturi, J.O., Hoffmann, C.A., Ballou, M.A., Trojan, S.J., and et al. (2019). "Effects of dietary exogenous fibro-lytic enzymes on ruminal fermentation characteristics of beef steers fed high- and low-quality growing diets." Journal of Animal Science, 97(7), 3089–3102.
9
Kumar, R., Singh, S., and Singh, O.V. (2008). "Bioconversion of lignocellulosic biomass: biochemical and molecular perspectives." Journal of Indian Microbiology Biotechnology, 35(5), 377–391.
10
Leonowicz, A., Matuszewska, A., Luterek, J., Ziegenhagen, D., Wojtas-wasilewska, M., et al. (1999). "Review; biodegradation of lignin by white rot fungi". Fungal Genetics and Biology, 77(1), 175-185.
11
López-Aguirre, D., Hernández-Meléndez, J., Rojo, R., Sánchez-Dávila, F., López-Villalobos, N., and et al. (2016). "Effects of exogenous enzymes and application method on nutrient intake, digestibility and growth performance of Pelibuey lambs." Tropical Animal Health and Production, 5(1399), 1-6.
12
Lourenco, J.M., Maia, F.J., Bittar, J.H.J., Segers, J.R., Tucker, J.J., and et al. (2020). "Utilization of exogenous enzymes in beef cattle creep feeds." Journal of Applied Animal Research, 48(10), 70-77.
13
McAllister, T.A., Oosting, S.J., Popp, J.D., Mir, Z., Yanke, L.J., and et al. (1999). "Effect of exogenous enzymes on digestibility of barley silage and growth performance of feedlot cattle." Canadian Journal of Animal Science, 79(3), 353-360.
14
Refat, B., Christensen, D.A., McKinnon, J.J., Yang V., Beattie, A.D., and et al. (2018). "Effect of fibrolytic enzymes on lactational performance, feeding behavior, and digestibility in high-producing dairy cows fed a barley silage-based diet." Journal of Dairy Science, 101(9), 7971-7979.
15
Salem, A.Z.M., El-Adawy, M.M., Gado, H.M., Camacho, L.M., Ronquillo, M., and et al. (2011). "Effects of exogenous enzymes on nutrients digestibility and growth performance in sheep and goats." Tropical and Subtropical Agroecosystems, 14(3), 867–874.
16
Sujani, s., and Seresinhe, R.T. (2015). "Exogenous enzymes in ruminant nutrition: a review." Asian Journal of Animal Sciences , 9(3), 85-99.
17
Sutton, J.D., Phipps, R.H., Beever, D.E., Humphries, D.J., Hartnell, J.F., and et al. (2003). "Effect of method of application of a fibrolytic enzyme product on digestive processes and milk production in Holstein-Friesian cows." Journal of Dairy Science, 86(2), 546-556.
18
Yang, W.Z., Beauchemin, K.A., and Rode, L.M. (2000). "A comparison of methods of adding fibrolytic enzymes to lactating cow diets." Journal of Dairy Science, 83(11), 2512–2520
19
ORIGINAL_ARTICLE
اَبردادهها و نقش جدیدترین تکنولوژیها در اصلاحنژاد دام و طیور
دیدگاه کلی ژنتیک و اصلاحنژاد دام و طیور در حال انتقال به عصر دیجیتال با توان عملیاتی بالا است که در آن با استفاده از فناوریهای جدید سعی میشود دقت ثبت اطلاعات و برآورد ارزشهای اصلاحی افزایش یابد. در ادامه با استفاده از نرمافزارهای پیشرفته و کامپیوترهای بزرگ، پردازش حجم بزرگی از دادهها انجام میشود. ظهور فناوری تعیین ژنوتایپ و شناسایی SNPها همراه با روشهای آماری جدید برای استفاده از این دادهها برای برآورد ارزش اصلاحی، منجر به کاربرد گسترده انتخاب ژنومی در گاوهای شیری و طیور برای انجام انتخاب ژنومیک در دیگر موارد شده است. توسعه الگوریتمهای داده کاوی مرتبط با اَبر دادهها در برآورد ارزشهای اصلاحی نقش قابل توجهی ایفا میکنند. مجموعهای از تکنولوژیها همچون هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و یادگیری عمیق در عصر جدید فرصتهای مناسبی را در مقایسه با روشهای سنتی برای بررسی صفات اقتصادی با معماری پیچیده فراهم ساختهاند. این رویکردها تجزیه و تحلیل مجموعههای بزرگ دادهها و اطلاعات بزرگ ژنومی را در جهت رسیدن به اهداف امکان پذیر کرده است. هدف از این مطالعه بیانِ توضیحی اجمالی از روشها و فناوریهای جدید در علوم دامی است که به طور گسترده در رکوردبرداری و ثبت اطلاعات تا برآورد ارزشهای اصلاحی مورد استفاده قرار میگیرند، به گونهای که دیدگاه اصلاحنژادی را در آیندۀ دیجیتال تغییر دهند. بنابراین، افزایش پتانسیل در تجزیه و تحلیل اَبردادهها همراه با روشهای نوین در رکوردبرداری از صفات فنوتیپی و برآورد ارزشهای اصلاحی، مقدار پیشرفت ژنتیکی دامها را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76952_5e73c7faddb10fbd62e3994fe3eab6be.pdf
2020-05-21
34
40
10.22059/domesticsj.2020.76952
اَبرداده
اصلاحنژاد
تکنولوژی
هوش مصنوعی
یادگیری ماشین
یادگیری عمیق
فرزاد
غفوری
farzad.ghafouri@ut.ac.ir
1
دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
حسن
مهربانی یگانه
hmehrbani@ut.ac.ir
2
دانشیار ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
AUTHOR
صادق
محمدیان جشوقانی
mohamadian.123@ut.ac.ir
3
کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاحنژاد دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
AUTHOR
Britt, J. H., Cushman, R. A., Dechow, C. D., Dobson, H., Humblot, P., Hutjens, M. F., Jones, G.A., Ruegg, P.S., Sheldon, I.M. and Stevenson, J. S. (2018). Invited review: Learning from the future—A vision for dairy farms and cows in 2067. Journal of Dairy Science, 101(5), 3722-3741.
1
Chu, Y., and Corey, D. R. (2012). RNA sequencing: platform selection, experimental design, and data interpretation. Nucleic Acid Therapeutics, 22(4), 271-274.
2
CM Dekkers, J. (2012). Application of genomics tools to animal breeding. Current Genomics, 13(3), 207-212.
3
Cole, J. B., Newman, S., Foertter, F., Aguilar, I., and Coffey, M. (2012). Breeding and genetics symposium: Really big data: Processing and analysis of very large data sets. Journal of Animal Science, 90(3), 723-733.
4
Kumar, S., Banks, T. W., and Cloutier, S. (2012). SNP discovery through next-generation sequencing and its applications. International Journal of Plant Genomics, 2012, 1-15.
5
Murase, H. (2000). Artificial intelligence in agriculture. Computers and Electronics in Agriculture, 29(1/2).
6
Nayeri, S., Sargolzaei, M., and Tulpan, D. (2019). A review of traditional and machine learning methods applied to animal breeding. Animal Health Research Reviews, 20(1), 31-46.
7
Perera, C., Liu, C. H., and Jayawardena, S. (2015). The emerging internet of things marketplace from an industrial perspective: A survey. IEEE Transactions on Emerging Topics in Computing, 3(4), 585-598.
8
Pérez‐Enciso, M. (2017). Animal breeding learning from machine learning. Journal of Animal Breeding and Genetics, 134(2), 85-86.
9
YANG, Y. L., Rong, Z., and Kui, L. (2017). Future livestock breeding: Precision breeding based on multi-omics information and population personalization. Journal of Integrative Agriculture, 16(12), 2784-2791.
10
Zhang, H., Wang, Z., Wang, S., and Li, H. (2012). Progress of genome wide association study in domestic animals. Journal of Animal Science and Biotechnology, 3(1), 26.
11
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیر استفاده از ویتامینها در شرایط استرس گرمایی در طیور
ویتامینها اهمیت زیادی در حفظ سلامت و عملکرد اکثر موجودات زنده دارند. به خوبی مشخص شده است که کمبود ویتامینها سبب بروز نابسامانی در سیستم ایمنی بدن میشود. معمولاً نیازهای ویتامینی طیور در شرایط پرورش ایدهآل تعیین میگردد. از آنجا که در سالنهای پرورش، طیور تحت تأثیر تنشهای مختلف قرار میگیرند از این رو برای مقابله با عوامل تنشزا میزان نیاز به ویتامینها رو به افزایش خواهد بود. از مدتها پیش نقش ویتامینها به منظور بهبود عملکرد پرندهها در خلال تنش گرمایی مورد مطاله قرار گرفته است. امّا بر اساس پژوهشهای صورت گرفته، مقدار نیاز به ویتامینهای خاص در شرایط تنش گرمایی به نتیجهگیری واحدی منجر نشده است. بسیاری از مرغداران ویتامین C را نه تنها در دورههای گرم برای جلوگیری از اثرات زیانبار گرما بر روی عملکرد طیور به کار میبرند بلکه آن را برای بهبود وضع ایمنی، کیفیت فرآوردههای نهایی تولید شده، باروری و جوجه درآوری در گله مرغهای مادر نیز مورد استفاده قرار میدهند.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76953_964c27f9f9d214dc0255eb27cea16fc6.pdf
2020-05-21
41
45
10.22059/domesticsj.2020.76953
پرورش طیور
نیازهای ویتامینی
ویتامین C
تنش گرمایی
میلاد
رضایی سینکی
miladrezaei@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
نیکخواه، ع.، کاظمی شیرازی، و.ر. (1374). "روش علمی تغذیه مرغ." انتشارات دانشگاه تهران، چاپ چهارم، تهران، ایران.
1
Abidin, Z. and Khatoon, A. (2013). “Heat stress in poultry and the beneficial effects of ascorbic acid (vitamin C) supplementation during periods of heat stress.” Cambridge University Press, 69(1), 135-152.
2
Bains, B.S. (1996). “The role of vitamin C in stress management.” World Poultry, 12(4), 38-41.
3
Cheville, N.F. (1979). “Environmental factors affecting the immune response of birds- a review.” Avian Diseases, 23, 166-170.
4
Daghir, N. J. (1995). “Poultry production in hot climates”. Cambridge University Press, 30p.
5
Heinzerling, R.H., Nockls, C.F., Quarles, C.L., and Tengardy, R.P. (1974). “Protection of chicks against E. coli infection by dietary supplementation with vitamin E.” Proceeding of the Society of Experimental Biology and Medicine, 146, 279-282.
6
McNaughton, J.L. (1990). “Vitamin fortification essential to poultry ration.” Feedstuffs, 27(27), 13-15, 22.
7
Özkan, S., Akbas, Y., Altan, Ö., Altan, A., Ayhan, A. and et al. (2003). “The effects of short-term fasting on performance traits and rectal temperature of broilers during the summer season.” Brit.Poultry Sci, 44(1), 88-95.
8
Saif, Y.M., Barnes, H.J., Glisson, J.R., Fadly, A.M., McDonald, L.R. and et al. (2003). “Disease of Poultry.” No. 11, Iowa State Press, A Blackwell Publishing Co. Ames, Iowa.
9
ORIGINAL_ARTICLE
معرفی معاونت امور تولیدات دامی
وزارت جهاد کشاورزی از وزارتخانههای جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۷۹ با ادغام دو وزارتخانه جهاد سازندگی و وزارتخانه کشاورزی تشکیل شده است. در این شماره به معرفی معاونت تولیدات دامی، که زیر مجموعهی این وزارتخانه است، خواهیم پرداخت.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76954_9eb54251724d97083aa125af6bb00efa.pdf
2020-05-21
46
49
نجمه
رسولی
najmeh.rasuli1999@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
زهرا
ندایی فرد
zahranedafard@gmail.com
2
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
سایت وزارت جهاد کشاورزی، معاونت امور تولیدات دامی (https://dla.maj.ir/)
1
ORIGINAL_ARTICLE
کشتار مرغ و مراحل آن در کشتارگاههای ایران
کشتارگاههای طیور کشور به منظور بازرسی گوشت جهت حصول اطمینان از سلامتی، قابلیت عرضه و مصرف گوشتهای تولیدی تأسیس شدهاند و دارای فعالیت میباشند. امروزه بازرسی گوشت به دلیل بیماریهای مشترک بین انسان و دام و همچنین عرضه گوشت با کیفیت مناسب از هر لحاظ برای مصرفکننده از اهمیت بالایی برخوردار است. این وظیفه بر عهده دامپزشکان، بازرسان فعال گوشت و کارشناسان علوم دامی میباشد. محل احداث یک کشتارگاه باید از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار بگیرد، به عنوان مثال کشتارگاه باید در فاصله مناسبی از شهر و مناطق مسکونی باشد تا از بروز بیماریهای احتمالی جلوگیری شود. در ادامه مراحل کشتار و بازرسی طیور به همراه تجهیزات کشتارگاهی مرغ در یک کشتارگاه صنعتی توضیح داده میشود.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76955_ef1bb6846af5f26dab41589b33722d7f.pdf
2020-05-21
50
53
ملیکا
ستوده ئیان
melikasotode79@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
Familiarity with bioinformatics and its widely used words and expressions
Bioinformatics is an interdisciplinary science that uses a combination of statistics, mathematics, and computer science to collecting, editing, recovery, data mining, and analyze biological macromolecules, including nucleic acids and proteins. Bioinformatics has four main general parts, which are Genomics, Transcriptomics, Proteomics, and Metabolomics. Genomics involves the study of the genome of individuals; That is, all studies, whether structural or functional, combine the two directly on DNA. Structural studies mean the detection of mutations or measurements of chromosome length and studies such as those of the DNA molecule itself. But in functional studies, the goal is to study the physiological function of the gene. In the transcriptomics section, the transcriptome or DNA-transcribed product, in other words, all the DNA-generated RNAs are studied. But because RNA has a very short half-life, it first converts it into a more stable molecule called cDNA (cDNA library) and then studies it. In this section, the main purpose of the study is to measure gene expression, but other actions such as identifying mutations as well as identifying new genes that were previously unknown can be performed with regard to recent advances in the bioinformatics basin. In the proteomics section, the proteome is the case for all the proteins produced by the expression of DNA genes, and in the metabolomics section for all the physiological functions that result from the expression of DNA genes, like all chemical reactions that take place in the body. The study is included.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76958_9268d68f34866ec020f3749d8962bb95.pdf
2020-05-21
54
56
Genomics
Transcriptomics
Data Mining
Editing
Macromolecules
وحید
دهقانیان ریحان
vahid.dehghaniya@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
معرفی کتاب، ژنتیک و کاربرد آن در علوم دامی
کتاب "ژنتیک و کاربرد آن در علوم دامی" به عنوان یکی از کتابهای رفرنس در دانشگاهها تدریس میگردد. در نگاهی اجمالی، کتاب مذکور به نوعی سه بخش کلی دارد. بخش اول بر روی ژنتیک مندلی متمرکز میشود؛ به گونهای که پنج فصل اول کتاب این موضوع را پوشش میدهد. بخش دوم که شامل فصلهای ششم تا دهم میشود، مفاهیم ژنتیک مندلی را بسط داده و آنها را در سطح جمعیت بررسی میکند؛ به عبارتی مباحث مرتبط با ژنتیک جمعیت را مطرح میکند. همچنین تأثیر مواردی مانند انتخاب، اندازه جمعیت، مهاجرت، جهش و سیستمهای تلاقی که منجر به تثبیت ژنهای مطلوب و یا حذف ژنهای نامطلوب میشوند را توضیح میدهد. سومین و آخرین بخش از کتاب فصلهای یازدهم تا پانزدهم کتاب هستند که به بحث در رابطه با ژنتیک کمی میپردازند و در پایان در فصل شانزدهم به بررسی و بیان اهمیت کلی ژنتیک مندلی، ژنتیک جمعیت، صفات مهم کمی در گونههای مختلف دامی و طیور و همچنین به معرفی مهندسی ژنتیک به عنوان علمی نوظهور میپردازد.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76956_036d79a7f25ded18314741e21c0ba44e.pdf
2020-05-21
57
58
امین
کاظمی
am.kaz.404@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
آنچه که درباره عروس هلندی باید دانست
عروسهای هلندی از خانواده طوطیهای کاکلدار و کوچکترین عضو این خانواده از نظر جثه میباشند. این پرندگان به عنوان حیوانات خانگی، محبوبیت زیادی در سطح جهانی دارند و تکثیر آنها نیز به نسبت آسان میباشد. عروس هلندی پس از مرغ عشق محبوبترین پرنده زینتی محسوب میشود. عروسهای هلندی بومی منطقهای دورافتاده در درون استرالیا هستند که مناطق مورد علاقه آنها زمینهایی پوشیده شده با علف و بوته درختان کوتاه است.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76957_ced92e9a9baf970236b6944bf4e49d98.pdf
2020-05-21
59
62
سامان
حسین آبادی
saman.hoseinabadi@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
اشکان
غلامی
ashkan.gholami2000@gmail.com
2
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
شرکت تعاونی دانشبنیان کیمیا دانش الوند | پرشیافَت سیلور ( پودر چربی خالص) | پرشیافَت پرومیکس ( نسل جدید پودر چربیهای محافطت شده) |
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76959_6feb8764ac59a82073bdbc9044439b81.pdf
2020-05-21
63
64