ORIGINAL_ARTICLE
نسخه کامل الکترونیکی شماره پانزدهم (دوره 19، شماره 3) فصلنامه علمی -ترویجی (حرفهای) دامستیک (زمستان 1398)
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76406_b28c4ed4b562befd392d164acd9e9281.pdf
2020-02-20
1
64
ORIGINAL_ARTICLE
آنچه در این شماره میخوانید
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76408_b3bee1b12cdae0b3b23c2615b4753c4f.pdf
2020-02-20
3
3
ORIGINAL_ARTICLE
صنعت بیپناه دامپروری در طوفان کرونا و پسا کرونا
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76409_b3415f411ef2259a145db008da114c12.pdf
2020-02-20
4
4
مهدی
دهقان بنادکی
dehghanb@ut.ac.ir
1
استاد تغذیه دام گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اخبار انجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی دانشگاه تهران
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76410_d6fedd3dbc6dea1323b87550ccb66188.pdf
2020-02-20
5
8
ORIGINAL_ARTICLE
خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد | مروری بر زندگینامه زندهیاد دکتر حمید کهرام
ساعات پایانی آخرین روز سال 1398 بود که خبری همه دانشجویان و اساتید گروه علوم دامی دانشگاه تهران را شوکه کرد. همه منتظر بودند تا آن خبر ناگوار تکذیب شود امّا در کمال ناباوری خبر تأیید شد؛ دکتر حمید کهرام جهان فانی را وداع گفت و برگی دیگر بر دفتر تلخکامیهای سال 1398 افزود و دل دوستداران خود را در اندوهی سترگ و جانکاه غرق کرد. در روزهایی که مردم به دلیل شیوع ویروس کرونا قرنطینه خانگی بودند، همه دلشان برای دانشگاه و اساتید و دوستان تنگ شده بود امّا حسرت دیدار دوباره استاد خوشاخلاق و با محبت غم بزرگی بود. زمانی که هر روز بیش از 140 نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جانشان را از دست میدادند، دکتر کهرام پیگیر مأموریت دولتی بود و احتمالاً در همین بین به این ویروس مبتلا شد و سرانجام به سوی پروردگار خویش رهسپار شد. جهت ارج نهادن و بزرگداشت آن استاد فقید، در ادامه به معرفی مختصری از دکتر حمید کهرام، عضو هیئت علمی بخش فیزیولوژی دام گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران پرداخته میشود.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76411_77ab2d8d6652de9ae863664a1b658e4a.pdf
2020-02-20
9
14
علی اصغر
خلیل خلیلی
aakhalili@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی ژنهای دو قلوزای GDF9 ، BMP15 و BMPR_1B در گوسفند
در کشور ﻣﺎ ﻃﻲ دهههای اخیر مطالعات گستردهای برای افزایش میزان بهرهوری صفات تولیدمثلی گوسفندان در کشور انجام گرفته است. بررسی ژنهای بزرگ اثر یکی از اقداماتی بود که در این راستا صورت گرفت. ژنهای GDF9، BMP15، BMPR_1B ﺍﺯ ﺍﻋﻀﺎﻱ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ((TGF-β) (Transforming Growth Factor β هستند که ﺍﺯ لحاظ بیولوژیکی دارای سیستم ﻓﻌﺎﻟﻲ ﻣﻲﺑﺎﺷﻨﺪ. در کل این ژنها ﺑﺨﺶ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﻲ ﺍﺯ ﻭﺍﺭﻳﺎﻧﺲ ﺻﻔﺖ ﭼﻨﺪﻗﻠﻮﺯﺍﻳﻲ ﺭﺍ در گوسفند تشکیل میدهند. ژن GDF9 اتوزومی بوده و دارای اثر افزایشی بر نرخ تخمکاندازی میباشد، این ژن بر روی کروموزوم شماره پنج فقط در حالت هتروزیگوت منجر به افزایش تخمکاندازی شده و ژنوتیپ هموزیگوت برای این آلل، عقیم میباشد. فاکتور متمایز کننده رشد (Growth Diffrenetiation Factor) GDF9 را با نام Fec G میخوانند. ژن BMP15 وابسته به جنس بوده و بر روی کروموزوم X واقع شده است. این ژن جزء دسته پروتئین مورفوژنیک استخوانی (Bon Morphogenetic Protein) BMPها میباشد و با نام Fec X شناخته میشود. ژن بورولا (BMPR-1B) و یا (ALK6) اتوزومی بوده و نخستین ژن بزرگ اثری است ﻛﻪ در مورد افزایش میزان باروری گزارش داده شد و آن را Fec B مینامند. ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ژنهای BMP15 ﻭ GDF9 ﺩﺭ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﺍﻳﺮﺍﻧﻲ ﻧﺸﺎﻥﺩﻫﻨﺪﻩ ﻋﺪﻡ ﻭﺟﻮﺩ جهشهای بزرگ اثر ﻛﻪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﺖ ﻫﻮﻣﻮﺯﻳﮕﻮﺕ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﻋﻘﻴﻤﻲ میگردد، میباشد.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76396_07057a5022fd57f7d2a02c7f40e106e2.pdf
2020-02-20
15
19
10.22059/domesticsj.2020.76396
دو قلوزایی
صفات تولید مثلی
کروموزوم
هتروزیگوت
هموزیگوت
فاطمه
گلستانی عراقی
fatemeh.golestani@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
سید رضا
میرائی آشتیانی
ashtiani@ut.ac.ir
2
استاد تمام ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
اقبال سعید، ش . طغیانی، م. قائدی، ک. نصر اصفهانی، م. بررسی ژن های عمده موثر بر تخمکاندازی و چند قلوزایی گوسفندان: مجله ژنتیک در هزاره سوم، سال هشتم، شماره 4، زمستان 89.
1
قلی پور، ر. دانش مقدم،ل. هرکی نژاد، ط. بررسی ژن BMP15 در گوسفندان افشار و امیخته افشاری * برولامرینو. پژوهشهای علوم دامی ایران: ﺟﻠﺪ 7، ﺷﻤﺎره 4، زمستان 1394، ص 498-503.
2
چراغی، د. قلی پور، س. مروری بر عمده ترین چالش های گوشت قرمز در ایران. بررسیهای بازرگانی: شماره 41، تیر 1389
3
اقبال سعید، ش. امینی، ح. رشیدی، ف. ولایتی، د. پور علی، ش. شناسایی جهش های جدید در اگزون 8 ژن BMPR1B در گوسفندان ایرانی نژاد لری- بختیاری، شال، قزل و افشار. ﻣﺠﻠﻪ ﺑﻴﻮﺗﻜﻨﻮﻟﻮژﻱ ﻛﺸﺎﻭﺭﺯﻱ علمی-پژوهشی و ISC :دوره 8، شماره 3، پاییز1395.
4
Davis, G. H 2005. Major genes affecting ovulation rate in sheep. Genetics Selection Evolution, 37:S11–S23
5
Davis, G. H. 2004. Fecundity genes in sheep. Animal Reproduction Science,:28 247.35
6
Souza C, MacDougall C, Campbell B, McNeilly A, Baird D (2001). The Booroola (FecB) phenotype is associated with a mutation in the bone morphogenetic receptor type 1 B (BMPR1B) gene. Journal of Endocrinology 169: R1-R6.
7
Eghbalsaied S, Ghaedi K, Shahmoradi S, Pirestani A, Amini H, Saiedi T, Nicol L, McNeilly A (2012). Presence of SNPs in GDF9 mRNA of Iranian Afshari sheep. International Journal of Fertility and Sterility 5: 225–230
8
Monteagudo, L., R. Ponz., M. Teresa Tejedor., A. Lavina., and I. Sierra. 2009. A 17 bp deletion in the bone morphogenetic protein 15 gene is associated to increased prolificacy in the Rasa Aragonesa sheep breed. Animal Reproduction Science,:011 139-641
9
Hanrahan, J. P., S. M. Gregan., P. Mulsant., M. Mullen., G. H. Davis., R. Powell., and S. M. Galloway. 2004.
10
Mutations in the genes for oocyte-derived growth factors GDF9 and BMP15 are associated with both increased Ovulation rate and sterility in Cambridge and Belclare sheep Ovis aries. Biology of Reproduction, 70: 900-909.
11
ORIGINAL_ARTICLE
سمیت ویتامینها و مواد معدنی کمیاب در طیور
آثار سمی ویتامینها و مواد معدنی کمیاب در جیره ممکن است ناشی از تاثیر مستقیم آنها بر پرنده یا در اثر فعالیت آنتاگونیستی با دیگر مواد مغذی جیره باشد. به نظر میرسد که دریافت بیش از حد ویتامینهای محلول در چربی مشکلساز است و سبب مسمومیت و اختلال در متابولیسم حیوان میشود. به طور مثال ویتامین A نیاز ویتامین D3 پرنده را افزایش میدهد و یا با افزایش دریافت ویتامین D3، میتوان آثار سمی ویتامین A را برطرف کرد. مقدار سمی ویتامین E نیز موجب اختلال در متابولیسم کلسیم و فسفر میشود، درحالیکه دریافت مقدار زیاد ویتامین D3 سبب تغییر غلظت کلسیم در گردش خون میشود. به طور مثال مس که به منظور درمان یا پیشگیری از اختلالات رودهای به جیره اضافه میگردد، گاهی موجب مسمومیت میشود. دریافت اضافی ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین A ،D3 و E میتواند بر دیگر ترکیبات معدنی یا ویتامینی اثر سوء بگذارد که همه اینها باید به هنگام جیره نویسی طیور مدنظر قرار گیرد. در کل میتوان نتیجهگیری کرد که تغییر ناچیز در برخی از ویتامینها و مواد معدنی کمیاب جیره سبب مسمومیت در پرنده میشود.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76397_d15e1237dd9925348a5973a66e5f1baf.pdf
2020-02-20
20
28
ویتامین
مواد معدنی کمیاب
آنتاگونیست
سمیت
طیور
شهگل
رهبری
shahgol.rahbari@gmail.com
1
دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
Bell, J. M. (1993). “Factors affecting the nutritional value of canola meal: a review”. Canadian Journal of Animal Science, 73(4), 689-697.
1
Cantor, A. H., Nash, D. M., and Johnson, T. H. (1984). “Toxicity of selenium in drinking water of poultry”. Nutrition Reports International, 29(3), 683-688.
2
Julian, R. J., Caston, L. J., and Leeson, S. (1992). “The effect of dietary sodium on right ventricular failure-induced ascites, gain and fat deposition in meat-type chickens”. Canadian Journal of Veterinary Research, 56(3), 214.
3
Leeson, S., Diaz, G. and Summers, J. D. (1995). “Ascites. in: poultry metabolic disorders and Mycotoxins”. 19-26 (University Books).
4
Morrissey, R.L., Cohn, R.M., Empson Jr, R.N., Greene, H.L., Taunton, O.D. and Ziporin, Z.Z., (1977). “Relative Toxicity and Metabwolic Effects of Cholecalciferol and 25-Hydroxycholecalciferol in Chicks”. The Journal of Nutrition, 107(6), 1027-1034.
5
Murphy, T.P., Wright, K.E. and Pudelkiewicz, W.J., (1981). “An apparent rachitogenic effect of excessive vitamin E intakes in the chick”. Poultry Science, 60(8), 1873-1878.
6
Saif, Y. M. (2003). Disease of Poultry (11th Edt), 1027-1102, (Iowa State Press).
7
Soares Jr, J.H., Kaetzel, D.M., Allen, J.T. and Swerdel, M.R., (1983). “Toxicity of a vitamin D steroid to laying hens”. Poultry Science, 62(1), 24-29.
8
Tang, K.N., Rowland, G.N. and Veltmann Jr, J.R., (1985). “Vitamin A toxicity: comparative changes in bone of the broiler and leghorn chicks”. Avian Diseases, 416-429.
9
Taylor, T.G., Morris, K.M.L. and Kirkley, J., (1968). “Effects of dietary excesses of vitamins A and D on some constituents of the blood of chicks”. British Journal of Nutrition, 22(4), 713-721.
10
Veltmann Jr, J.R. and Jensen, L.S., (1986). “Vitamin A toxicosis in the chick and turkey poults”. Poultry Science, 65(3), 538-545.
11
Veltmann Jr, J.R., Jensen, L.S. and Rowland, G.N., (1987). “Partial amelioration of vitamin A toxicosis in the chick and turkey poult by extra dietary vitamin D3”. Nutrition Reports International.
12
Zhou, X.D., Dong, X.F., Tong, J.M., Xu, P. and Wang, Z.M., (2012). “High levels of vitamin E affect retinol binding protein but not CYP26A1 in liver and hepatocytes from laying hens”. Poultry Science, 91(5), 1135-1141.
13
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیر فرآوریهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی بر روی عملکرد و قابلیت هضم کاه گندم در نشخوارکنندگان
فرآوری خوراک جهت افزایش عملکرد و کاهش هزینههای تولید همواره مورد توجه متخصصان تغذیه دام بوده است. کاه گندم جزء خوراکی است که بر روی فرآوری و افزایش کیفیت آن به خصوص از نظر قابلیت هضم آن مطالعات بسیاری شده است. این فرآوریها به صورت خلاصه به سه دسته کلی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی تقسیمبندی میشوند که در این مطالعه هر سه نوع فرآوری و تأثیر آن بر روی قابلیت هضم کاه گندم بررسی شدند. در آزمایش اول که بر روی اندازه ذرات کاه گندم کار شده بود تنها در فعالیت انتخابگری (Sorting) تفاوت معنیدار مشاهده شد و توصیه شد که از اندازه ذرات کوتاهتر (54/2 سانتیمتر) استفاده شود. در آزمایش دوم که در دسته فرآوریهای شیمیایی قرار میگیرند ثابت شد که سدیم هیدروکساید، آمونیاک و اوره موجب افزایش قابلیت هضم کاه گندم شدند، علاوه بر تأثیر قابلیت هضم (تا 80 درصد میتواند قابلیت هضم کاه را افزایش داد) این مواد شیمیایی تأثیر آنها بر روی سایر خصوصیّات خوراک و رفتارهای تغذیهای به وجود آمده در دام به دلیل نوع فرآوری انجام شده نظیر میزان ماده خشک مصرفی، مدت زمان نشخوار کردن، خوردن و جویدن مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش سوم از دو سویه قارچ (Lentinula edodes و Ceriporiopsis subvermispora) برای فرآوری کاه گندم استفاده شده که در دسته فرآوریهای بیولوژیکی قرار میگیرد که موجب افزایش قابلیت هضم کاه گندم شد علاوهبر قابلیت هضم تغییرات در بخشهای مختلف خوراک در این فرآوری مورد بررسی قرار گرفت.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76398_e53147519432e266fd84c37e5dfd8ccf.pdf
2020-02-20
29
34
10.22059/domesticsj.2020.76398
فرآوری
کاه گندم
عملکرد
قابلیت هضم
نشخوارکنندگان
حسین
کاظمی
hosseinkazemi75@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش تغذیه دام گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
ابوالفضل
زالی
zalia@can.ut.ac.ir
2
دانشیار گرایش تغذیه دام گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
Arnett, C. N., & McChord, R. C. (1927). Winter feeding beef breeding cows.
1
Chalupa, W., & McCullough, M. E. (1967). Nutritional Evaluation of Forage Crops Regional Research Project S-5. Journal of Animal Science, 26(5), 1135-1143.
2
Chermiti, B. (1994). Determination of the preferred laying sites of the olive psyllid, Euphyllura olivina (Costa)(Homoptera, Aphalaridae). Olivae, 50, 48-55.
3
Coon, R. E., Duffield, T. F., & DeVries, T. J. (2018). Effect of straw particle size on the behavior, health, and production of early-lactation dairy cows. Journal of Dairy Science, 101(7), 6375-6387.
4
Nayan, N., van Erven, G., Kabel, M. A., Sonnenberg, A. S., Hendriks, W. H., & Cone, J. W. (2019). Improving ruminal digestibility of various wheat straw types by white‐rot fungi. Journal of the Science of Food and Agriculture, 99(2), 957-965.
5
Zadoks, J. C., Chang, T. T., & Konzak, C. F. (1974). A decimal code for the growth stages of cereals. Weed Research, 14(6), 415-421.
6
Wilson, R. K., & Pigden, W. J. (1964). Effect of a sodium hydroxide treatment on the utilization of wheat straw and poplar wood by rumen microorganisms. Canadian Journal of Animal Science, 44(1), 122-123.
7
Wirsenius, S., Azar, C., & Berndes, G. (2010). How much land is needed for global food production under scenarios of dietary changes and livestock productivity increases in 2030?. Agricultural Systems, 103(9), 621-638.
8
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی نقش ژنتیکی و فیزیولوژیکی ژن لپتین با صفات عملکردی و تولیدمثلی در دامهای اهلی
پایۀ اصلی انتخاب گاوهای نر، میزان تولید شیر دختران آنها میباشد؛ این در حالی است که افزایش میزان تولید شیر با کاهش میزان باروری در آنها همراه گردیده است. یکی از علل رابطه معکوس میان میزان تولید شیر و باروری، مقدار انرژی مصرفی میباشد که نمیتواند احتیاجات همزمان نگهداری و شیردهی را در اوایل دورهی شیردهی برآورد کند؛ بنابراین موجب تعادل منفی انرژی در ابتدای دوره میگردد. در این دوره گاو ذخایر چربی بدن را به کار میگیرد و بخش اعظمی از انرژی تولیدی جهت تولید شیر اختصاص یافته و سایر فرآیندها، مانند تولیدمثل و سیستم ایمنی سهم کمتری پیدا میکنند. در سالهای اخیر نظریهای مبنی بر اهمیت هورمونها در احیای باروری به دنبال انتخاب بر اساس میزان تولید شیر، بسیار مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. بررسیها و تحقیقات برای یافتن یک هورمون ارتباط دهنده بین تغذیه و باروری در گاو شیری کانون توجه را به یکی از این هورمونها که لپتین باشد، جلب کرده است. هورمون لپتین یک پروتئین با 167 اسیدآمینه و وزن مولکولی 16 کیلودالتون میباشد که توسط ژن ob (Obesity) کد میشود. این هورمون به طور عمده در بافت چربی سفید ترشح میشود که با افزایش مقادیر چربی، مقدار این هورمون نیز افزایش مییابد. همچنین لپتین با تاثیر بر محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- گنادها نقش ویژهای در فرایندهای تولید مثلی حیوانات مزرعهای دارد. با توجه به اهمیت فیزیولوژیکی این هورمون در تنظیم مصرف غذا، تعادل انرژی، کارکرد بهینه سیستم ایمنی و سیستم تولید مثلی، هدف از این مطالعه، مروری بر ویژگیهای ژن لپتین و تأثیر میزان بیان آن بر روی صفات تولیدی، تولیدمثلی و همچنین بررسی سوخت و ساز در دامهای اهلی میباشد.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76399_4009751c35e541fe7d275bfae03855f2.pdf
2020-02-20
35
41
10.22059/domesticsj.2020.76399
انرژی مصرفی
رشد
صفات تولیدمثلی
صفات عملکردی
لپتین
وحید
دهقانیان ریحان
vahid.dehghaniya@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
فرزاد
غفوری
farzad.ghafouri@ut.ac.ir
2
دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
AUTHOR
ملیکا
ستوده ئیان
melikasotode79@gmail.com
3
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
AUTHOR
افشین
سیفی جمادی
a.seifi@ut.ac.ir
4
دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
AUTHOR
Agarwal, R., Rout, P.K., and Singh, S.K. (2009). “Leptin: A biomolecule for enhancing livestock productivity.” Indian Journal of Biotechnology, 8(2), 169-176.
1
Boelhauve, M., Sinowatz, F.,Wolf, E., and Paula Lopes, F.F. (2005). “Maturation of bovine oocytes in the presence of leptin improves development and reduces apoptosis of in vitroproduced blastocysts.” Biology of Reproduction, 73(4), 737-744.
2
Booth, A., Magnuson, A., Fouts, J., and Foster, M. (2015). “Adipose tissue, obesity and adipokines: role in cancer promotion.” Hormone Molecular Biology and Clinical Investigation, 21(1), 57-74.
3
Almeida, S.E.M., Almeida, E.A., Moraes, J.C.F., and Weimer, T.A. (2003). “Molecular markers in the LEP gene and reproductive performance of beef cattle.” Journal of Animal Breeding Genetics, 120, 106-113.
4
Caraviello, D.Z., Weigel, K.A., Craven, M., Gianola, D., Cook, N.B., and et al. (2006). “Analysis of reproductive performance of lactating cows on large dairy farms using machine learning algorithms.” Journal of Dairy Science, 89, 4703-4722.
5
Carro, E., Seoane, L., Senaris, R., Casanueva, C., and Dieguez, C. (2000). “Leptin increases in vivo GH responses to GHRH and GHRP-6 in food-deprived rats.” European Journal of Endocrinology, 142(1), 66-70.
6
Casabiell, X., Pi-eiro, V., Vega, F., de la Cruz, L.F., Diéguez, C., and et al. (2001). “Leptin, reproduction and sex steroids.” Pituitary. 4(1-2), 93-99.
7
Casanueva, F.F., and Dieguez, C. (1999). “Neuroendocrine regulation and actions of leptin.” Frontiers in Neuroendocrinology, 20(4), 317-363.
8
Cioffi, J.A., Van Blerkom, J., Antczak, M., Shafer, A., Wittmer, S., and et al. (1997) “The expression of leptin and its receptors in pre- ovulatory human follicles.” Molecular Human Reproduction, 3(6), 467-72.
9
Clement, K., Vaisse, C., Lahlou, N., Cabrol, S., Pelloux, V., and et al. (1998). “A mutation in the human leptin receptor gene causes obesity and pituitary dysfunction.” Nature, 392, 398-401.
10
Ehrhardt, R.A., Bell, A.W., and Biosclair, Y.R. (2002). “Spatial and development regulation of leptin in fetal sheep.” AJP Regulatory Integrative Comparative Physiology, 282(6), 1628-1635.
11
Finn, P.D., Cunningham, M.J., Pau, K.Y.F., Spies, H.G., Clifton, D.K., and et al. (1998). “The stimulatory effect of leptin on the neuroendocrine reproductive axis of the monkey.” Endocrinology, 139(11), 4652-4662.
12
Hashemi, A., Mardani, K., Farhadian, M., Ashrafi, I., and Ranjbari, M. (2011). “Allelic polymorphism of Makoei sheep leptin gene identified by polymerase chain reaction and single strand conformation polymorphism.” African Journal of Biotechnology, 10(77), 17903-17906.
13
Hoggard, N., Hunter, L., Trayhurn, P., Williams, P., and Mercer, S.W. (1998). “Leptin and reproduction.” Proceedings of the Nutrition Society, 57, 421-427.
14
Houseknecht, K.L., Baile, C.A., Matteri, R.L., and Spurlock, M.E. (1998). “The biology of leptin.” Journal of Animal Science, 76(5), 1405-1420.
15
Karlsson, C., Lindell, K., Svensson, E., Bergh, C., Lind, P., and et al. (1997). “Expression of functional leptin receptors in the human ovary.” Journal of Clinical Endocrinology Metabolism, 82(12), 4144-4148.
16
Keisler, D.H., Daniel, J.A., and Morrison, C.D. (1999).”The role of leptin in nutritional status and reproductive function.” Journal of Reproduction and Fertility Supplement, 54, 425-435.
17
Kulig, H. (2005). “Association between leptin combined genotypes and milk performance traits of Polish Black and White cows.” Archiv fur Tierzucht, 48, 547-554.
18
Lagonigro, R., Wiener, P., Pilla, F., Woolliams, J.A., and William, J. (2003). “A new mutation in the coding region of the bovine leptin gene associated with feed intake.” Animal Genetics, 34, 371-374.
19
Lehninger, A.L., David, L., Nelson, A., and Michael, M. (2000). Lehninger principles of biochemistry. Cox Press, No. 3, USA.
20
Liefers, S.C., Veerkamp, R.F., and Vanderlene, T. (2002). “Association between leptin gene polymorphism and production, live weight, energy balance, feed intake and fertility in Holstein heifers.” Journal of Dairy Science, 85, 1633-1638.
21
Liefers, S.C., Veerkamp, R.F., te Pas, M.F., Delavaud, W.C., Chilliard, Y., and et al. (2003). “Leptin Concentrations in Relation to Energy Balance, Milk Yield, Intake, Live Weight, and Estrus in Dairy Cows.” Journal of Dairy Science, 86, 799-807.
22
Lord, G.M., Matarese, G., Howard, J.K., Baker, J.R., Bloom, S.R., and et al. (1998). “Leptin modulates the T-cell immune response and reverses starvation-induced immunosuppression.” Nature, 394, 897-901.
23
Magni, P., Vettor, R., Pagano, C., Calcagno, A., Beretta, E., and et al. (1999). “Expression of a leptin receptor in immortalized gonadotropin-releasing hormone-secreting neurons.” Endocrinology, 140(4), 1581-1585.
24
McFadin, E.L., Morrison, C.D., Buff, P.R., Whitley, N.C., and Keisler, D.H. (2002). “Leptin concentrations in periparturient ewes and their subsequent offspring.” Journal of Animal Science, 80(3), 738-743.
25
Morash, B., Johnstone, L., and Leopold, C. (2000). “The regulation of leptin gene expression in the C6 glioblastoma cell line.” Molecular and Cellular Endocrinology, 165(1), 97-105.
26
Morrison, C.D., Daniel, J.A., Holmberg, B.J., Djiane, J., Raver, N., and et al. (2001). “Central infusion of leptin into well-fed and undernourished ewe lambs: effects on feed intake and serum concentrations of growth hormone and luteinizing hormone.” Journal of Endocrinology, 168(2), 317-324.
27
Moussavi, A.H., Ahouei, M., Nassiry, M.R., and Javadmanesh, A. (2006). “Association of leptin polymorphism with production, reproduction and plasma glucose level in Iranian Holstein Cows.” Asian Australasian Journal of Animal Sciences, 19(5), 627-631.
28
Nagatani, S., Zeng, Y., Keisler, D.H., Foster, D.L., and Jaffe, C.A. (2000). “Leptin regulates pulsatile luteinizing hormone and growth hormone secretion in the sheep.” Endocrinology, 141(11), 3965-3975.
29
Niimi, M., Sato, M., Taminato, T., Neuropeptide, Y. (2001). “In central control of feeding and interactions with orexin and leptin.” Endocrine, 14(2), 269-273.
30
Nobari, K., Ghazanfari, S., Nassiry, M.R., Tahmoorespur, M., and Jorjani, E. (2010). “Relationship Between leptin gene polymorphism with economical traits in Iranian Sistani and Brown Swiss cows.” Journal of Animal and Veterinary Advances, 9, 2807-2810.
31
Oswal, A., and Yeo, G. (2010). “Leptin and the control of body weight: a review of its diverse central targets, signaling mechanisms, and role in the pathogenesis of obesity.” Obesity, 18(2), 221-229.
32
Pimentel, G., Bauersachs, S., Tietze, M., Simianer, H., Tetens, J., and et al. (2011). “Exploration of relationships between production and fertility traits in dairy cattle via association studies of SNPs within candidate genes derived by expression profiling.” Animal Genetics, 42(3), 251-262.
33
Pryce, J.E., Bolormaa, S., Chamberlain, A.J., Bowman, P.J., Savin, K., and et al. (2010). “A validated genome-wide association study in 2 dairy cattle breeds for milk production and fertility traits using variable length haplotypes.” Journal of Dairy Science, 93, 3331-3345.
34
Royal, M.D., Darwash, A.O., Flint, A.P.F., Webb, R., Wooliams J.A., and et al. (2000). “Declining fertility in dairy cattle: changes in traditional and endocrine variables of fertility.” Animal Science, 70, 487-501.
35
Saleem, A.H., Hussain, T., Tahir, M.Z., Ali, A., Ahmad Khan, W., and et. Al. (2015). “Role of leptin in growth, reproduction and milk production in farm animals.” Animal and Veterinary Science, 3(5), 302-307.
36
Shimon, I., Yan, X., Magoffin, D.A., Friedman, T.C., and Melmed, S. (1998). “Intact leptin receptor is selectively expressed in human fetal pituitary and pituitary adenomas and signals human fetal pituitary growth hormone secretion.” Journal of Clinical Endocrinology Metabolism, 83(11), 4059-4064.
37
Shin, S.C., and Chung, E.R. (2007). “Association of SNP marker in the leptin gene with carcass and meat quality traits in Korean cattle.” Asian Australasian Journal of Animal Sciences, 20(1), 1-6.
38
Spencer, T. E., Neibergs, H. L., Hansen, P. J., Cole, J. B., Dalton, J., Moore, D. A., Hansen, P., Cole, J., and De Vries, A. (2016). Improving fertility of dairy cattle using translational genomics. Journal of Animal Science, 94, 332-332.
39
Stein, T.P., Scholl, T.O., Schluter, M.D., and Schroeder, C.M. (1998). “Plasma leptin influences gestational weight gain and postpartum weight retention.” American Journal of Clinical Nutrition, 68(6), 1236- 1240.
40
Tanabe, K., Okuya, S., Tanizawa, Y., Matsumoto, A., and Oka, Y. (1997). “Leptin induces proliferation of pancreatic β-cell line MIN6 through activation of mitogen-activated protein kinase.” Biochemical and Biophysical Research Communications, 241(3), 765-768.
41
Tsuchiya, T., Shimizu, H., Horie, T., and Mori, M. (1999). “Expression of leptin receptor in lung: leptin as a growth factor.” European Journal of Pharmacology, 365(2), 273-279.
42
Van der Lende, T. (1998). “Physiological aspects of reproduction and fertility in dairy cows.” Proceedings International Workshop on Genetic Improvement of Functional Traits in Cattle, Fertility and Reproduction, Grub, Germany, 18, 33-39.
43
Vernon, R.G., Denis, R.G.P., and Sorensen, A. (2001). “Signals of adiposity.” Journal of Domestic animal endocrinology, 21, 200-201, 203-205.
44
Wang, L., Yu, T.P., Tuggle, C.K., Liu, H.C., and Rothschild, M.F. (1998). “A directed search for quantitative trait loci on chromosomes 4 and 7 in pigs.” Animal Science, 76(10), 2560-2567.
45
Wauters, M., Considine, R.V., and Van Gaal, L.F. (2000). “Human leptin: from an adipocyte hormone to an endocrine mediator.” European Journal of Endocrinology, 143(3), 293-311.
46
Whitley, N.C., Walker, E.L., Harley, S.A., Keisler, D.H., and Jackson, D.J. (2005). “Correlation between blood and milk serum leptin in goats and growth of their offspring.” Animal Science, 83(8), 1854-1859.
47
Zhang, F., Basinski, M.B., Beals, J.M., Briggs, S.L., and Churgay, L.M. (1997). “Crystal structure of obese protein Leptin-Eloo.” Nature, 387, 206-209.
48
ORIGINAL_ARTICLE
مقایسه اثرهای آنتیاکسیدانی آویشن و پونه بر قابلیت جوجه درآوری در بازههای زمانی مختلف انبارداری تخم در بلدرچین تخمگذار ژاپنی
هدف از انجام این آزمایش مقایسه اثرهای آنتی اکسیدانی آویشن و پونه بر قابلیت جوجه درآوری در بازههای مختلف زمانی انبارداری تخم در بلدرچین تخمگذار ژاپنی بود. تعداد 420 قطعه بلدرچین ژاپنی دو ماهه در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار (15 پرنده در هر تکرار که شامل 12 قطعه بلدرچین ژاپنی ماده و 3 قطعه بلدرچین ژاپنی نر) به مدت 45 روز با جیرههای آزمایشی: تیمار 1) جیره شاهد (فاقد آویشن و پونه)، تیمار 2) جیره شاهد + 5/1 درصد آویشن، تیمار 3) جیره شاهد + 3 درصد آویشن، تیمار 4) جیره شاهد + 5/4 درصد آویشن، تیمار 5) جیره شاهد + 5/1 درصد پونه ، 6) جیره شاهد + 3 درصد پونه، تیمار 7) جیره شاهد + 5/4 درصد پونه تغذیه شدند. تخمهای تولید شده در آخرین هفته آزمایش جمعآوری و به سه گروه تقسیم شدند، گروه اول به مدت یک هفته، گروه دوم به مدت دو هفته و گروه سوم به مدت سه هفته در شرایط دمایی 17-14 درجه، رطوبت 70 درصد و دو بار چرخش 45 درجه در روز انبار شدند. در انتهای هر هفته تخمها به دستگاه جوجهکشی انتقال و قابلیت جوجه درآوری آنها محاسبه میشدند. نتایج به دست آمده از این آزمایش نشان داد که استفاده از آویشن در سطح 5/1 درصد برای تخمهایی که به مدت 1 هفته انبار شده و نیز در سطح 3 درصد برای تخمهایی که به مدت 2 و3 هفته انبار شده بودند بهصورت معنیداری باعث افزایش قابلیت جوجه درآوری شدند.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76405_f61781def34c5150a717446823ed1a05.pdf
2020-02-20
42
46
آویشن
پونه
بلدرچین تخم گذار ژاپنی
قابلیت جوجهدرآوری
وحید
قلیپور عباسی
vahid.gholipoor@srbiau.ac.ir
1
دکتری تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
LEAD_AUTHOR
حسین
ملکی پسند کالمرزی
2
دکتری تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
AUTHOR
شکوهمند، م. (1388). پرورش بلدرچین. انتشارات نوربخش.
1
ضیایی، س. و تیموری، ع. (1384). احتیاط مصرف و تداخلات دارویی گیاهان دارویی. انتشارات دانشگاه شیراز.
2
Abdalla, AE., and Roozen, JP. (1999). Effect of plant extracts on oxidative stability of sun flower oil and emulsion. Food Chemistry, (64), 323-329.
3
SAS Institue. (2000). SAS SQL Procedure User Guide, Version 9. 1st Edn., SAS, Cary, ISBN: 13:978-158025599X, pp:576.
4
Surai, AP., Surai, PF., Steinberg, W., Wakeman, WG., Speake, BK., and Sparks, NH. (2003). Effect of canthaxanthin content of the maternal diet on the antioxidant system of developing chick. Poultri Science, (44) 612-619.
5
Yang, SC., and Chen, KH. (2001). The oxidation of cholesterol in the yolk of selective traditional Chinese egg products. Poultry Science, (80) 370-375.
6
ORIGINAL_ARTICLE
اطلاعات ژنومی کرونا ویروس (COVID-19)
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76412_ff4b0d229bbfa7f8c68d66611081b88f.pdf
2020-02-20
47
47
ویروس
ژنوم
ژن
کرونا ویروس
فرزاد
غفوری
farzad.ghafouri@ut.ac.ir
1
دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
LEAD_AUTHOR
ابوالفضل
بهرامی
a.bahrami@ut.ac.ir
2
دکتری ژنتیک و اصلاح نژاد دام گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
معرفی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در سال 1379 تأسیس و به یکی از واحدهای پژوهشی تأثیرگذار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تبدیل شد. در حال حاضر، این پژوهشکده به همراه چهار مدیریت منطقهای تابعه با داشتن نیروی انسانی متخصص و متعهد و زیرساختهای بسیار پیشرفته به عنوان یکی از پیشتازان فناوریهای نوین کشاورزی در کشور و منطقه محسوب میشود.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76413_c9a96b868c316f9427cf3e1f487c37d1.pdf
2020-02-20
48
49
زهرا
ندایی فرد
zahranedafard@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
نجمه
رسولی
najmeh.rasuli1999@gmail.com
2
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
سایت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (www.abrii.ac.ir)
1
ORIGINAL_ARTICLE
آشنایی با فرصتهای شغلی در رشته علوم دامی
از جمله دغدغههای دانشجویان و فارغ التحصیلان هر رشتهای میتوان به آینده شغلی آنها اشاره نمود. در این شماره میخواهیم به آشنایی با فرصتهای شغلی در رشتۀ مهندسی علوم دامی بپردازیم.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76414_06f73a64f67527aa9400151a47fd2b4b.pdf
2020-02-20
50
51
نجمه
رسولی
najmeh.rasuli1999@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
پژوهشهای انجام شده در گروه علوم دامی دانشگاه تهران (پاییز و زمستان 1398)
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76415_3ed2fcf04016b82ece959d86abda41bf.pdf
2020-02-20
52
53
ORIGINAL_ARTICLE
کنترل عصبی-حرکتی در پشت اسب و دردهای لگنی
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76416_4802c976340fb0e2b66f71182738f3b3.pdf
2020-02-20
54
56
زهرا
ندایی فرد
zahranedafard@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
معرفی کتاب، راهنمای کاربردی آزمایشهای تغذیه طیور
همان طور که از اسم کتاب مشخص است مخاطب این کتاب، افرادی هستند که قصد دارند در رابطه با تغذیه طیور تحقیق کنند. کتاب مذکور اطلاعاتی جامع در خصوص طرح آزمایش، ماهیت و ویژگیهای جیره آزمایشی، تعیین ارزش غذایی و بهترین شیوه گزارش نتایج پژوهش را در اختیار خواننده قرار میدهد. مطالب این عنوان در هشت فصل بیان میشود که آن ها را به تفکیک برسی میکنیم.
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76417_bd5b6075b4b898068249b67c110f85e2.pdf
2020-02-20
57
57
امین
کاظمی
am.kaz.404@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بیماریهای مرغ عشق به همراه پیشگیری و درمان
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76418_915bbf240ed903ee0cd1aec29e3fbb73.pdf
2020-02-20
58
61
سامان
حسین آبادی
saman.hoseinabadi@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
اشکان
غلامی
ashkan.gholami2000@gmail.com
2
دانشجوی کارشناسی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
سالاری، ج. (۱۳۹۲). "پرورش پرندگان زینتی". انتشارات مرز دانش، چاپ اول، تهران، ایران.
1
ملک شاهی مقدم، ع. (۱۳۹۰). "راهنمای کاربردی نگهداری پرورش و بیماریهای مرغ عشق". انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی، چاپ اول، تهران، ایران.
2
ORIGINAL_ARTICLE
گروه طراحی و تبلیغات دِزار
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76420_6c483a73346d9a05a99a887d79e164a3.pdf
2020-02-20
62
62
ORIGINAL_ARTICLE
شرکت تعاونی دانشبنیان کیمیا دانش الوند | پرشیافَت ( پودر چربیهای ویژه طیور و آبزیان) | پرشیافَت ( پودر چربیهای مخصوص دام) |
https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76419_0e3b5832bfe6eb592be0ce7a99975308.pdf
2020-02-20
63
64