%0 Journal Article %T مقایسه اثرهای آنتی‌اکسیدانی آویشن و پونه بر قابلیت جوجه درآوری در بازه‌های زمانی مختلف انبارداری تخم در بلدرچین تخم‌گذار ژاپنی %J علمی- ترویجی (حرفه‌ای) دامِستیک %I انجمن علمی- دانشجویی گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2717-3038 %A قلی‌پور عباسی, وحید %A ملکی پسند کالمرزی, حسین %D 2020 %\ 02/20/2020 %V 19 %N 3 %P 42-46 %! مقایسه اثرهای آنتی‌اکسیدانی آویشن و پونه بر قابلیت جوجه درآوری در بازه‌های زمانی مختلف انبارداری تخم در بلدرچین تخم‌گذار ژاپنی %K آویشن %K پونه %K بلدرچین تخم گذار ژاپنی %K قابلیت جوجه‌درآوری %R %X هدف از انجام این آزمایش مقایسه اثرهای آنتی اکسیدانی آویشن و پونه بر قابلیت جوجه در­آوری در بازه‌های مختلف زمانی انبارداری تخم در بلدرچین تخم‌گذار ژاپنی بود. تعداد 420 قطعه بلدرچین ژاپنی دو ماهه در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار (15 پرنده در هر تکرار که شامل 12 قطعه بلدرچین ژاپنی ماده و 3 قطعه بلدرچین ژاپنی نر) به مدت 45 روز با جیره­های آزمایشی:‌ تیمار 1) جیره شاهد (فاقد آویشن و پونه)،  تیمار 2) جیره شاهد + 5/1 درصد آویشن،  تیمار 3) جیره شاهد + 3 درصد آویشن، تیمار 4) جیره شاهد + 5/4 درصد آویشن،  تیمار 5) جیره شاهد + 5/1 درصد پونه ،  6) جیره شاهد + 3 درصد پونه،  تیمار 7) جیره شاهد + 5/4 درصد پونه تغذیه شدند. تخم‌های تولید شده در آخرین هفته آزمایش جمع‌آوری و به سه گروه تقسیم شدند، گروه اول به مدت یک هفته، گروه دوم به مدت دو هفته و گروه سوم به مدت سه هفته در شرایط دمایی 17-14 درجه، رطوبت 70 درصد و دو بار چرخش 45 درجه در روز انبار شدند. در انتهای هر هفته تخم‌ها به دستگاه جوجه‌کشی انتقال و قابلیت جوجه درآوری آن‌ها محاسبه می‌شدند. نتایج به دست آمده از این آزمایش نشان داد که استفاده از آویشن در سطح 5/1 درصد برای تخم‌هایی که به مدت 1 هفته انبار شده و نیز در سطح 3 درصد برای تخم‌­هایی که به مدت 2 و3 هفته انبار شده بودند به‌صورت معنی‌داری باعث افزایش قابلیت جوجه ‌‌‌‌درآوری شدند. %U https://domesticsj.ut.ac.ir/article_76405_f61781def34c5150a717446823ed1a05.pdf